High Tea bij Downtown Dordrecht

Genieten van een uitgebreide, heerlijke High Tea met uitzicht over het water? Dan is Downtown in Dordrecht voor jou de perfecte plek!

downtown-dordrecht

Jezelf verwennen met allemaal lekkere zoete en hartige gerechten, dat klinkt toch als een feestje?! Tijdens mijn vakantie mocht ik op uitnodiging van High Tea Holland heerlijk gaan genieten van een geheel verzorgde high tea. Hoe leuk (én lekker) is dat?! Ik vond dit een leuke manier om de binnenstad van Dordrecht te ontdekken en jou meer leuke hotspots in Zuid-Holland te tonen. Vandaag vertel ik je alles over deze locatie en haar high tea!

Genieten met uitzicht over het water

Door de prachtige locatie aan het water heb je bij Downtown Dordrecht een mooi uitzicht over de Beneden-Merwede, de Merwede brug en Papendrecht. Met de stop van de waterbus recht voor de deur, is het een komen en gaan van mensen. Niet alleen leuk om zo naar mensen te kijken, maar ook handig als vervoersmiddel. Stap eenvoudig op bij de Erasmusbrug en stap recht voor de deur uit. Gewoon met een directe verbinding, wel zo makkelijk!

downtown-dordrecht-buitenkant

De warme inrichting, de verschillende hoogte levels en de grote raampartijen maken Downtown een knusse, gezellige brasserie. Het grote terras zorgt ervoor dat je in de zomer lekker van het zonnetje kunt genieten onder het genot van een goede maaltijd. Want naast genieten van een high-tea, kun je hier je dag beginnen met een kop koffie, in de middag lekker lunchen of ‘s avonds goed dineren.

Uitgebreid, lekker & bijzonder

We starten de high tea met hartige hapjes, in dit geval een verzameling van 4 goed belegde mini broodjes (zie foto onder). Zowel mijn vriend als ik werden echt verrast door de smaken! Vooral de brie met gekarameliseerde ui sprong er echt uit; een knapperig broodje met lichte, smaakvolle ingrediënten. Verder vond ik de truffelmayonaise op de carpaccio ook erg lekker, net als het broodje zalm. Zeker een goed begin van de high tea!

Downtown Dordrecht broodjes

Tijdens de high tea kun je allemaal verschillende theesoorten van ‘Legends of Tea’ uitproberen. Verpakte als een klein boekje lees je hier het verhaal achter de thee, zoals een verboden liefde in China of Marokkaanse theerituelen. Als liefhebber van verse thee ben ik erg enthousiast over de pure smaken en de combinaties van de verse ingrediënten. Het is zelfs zo erg dat ik via de webshop een paar smaken heb besteld haha!

Na de eerste ronde met lekkere broodjes werden we verrast met een grote etagère vol met zoete gerechten (zie foto onder). Een typische Engels scone met cotted cream, een waanzinnig lekker stukje cheesecake, chocolade gebakjes, slagroomgebakjes, een huisgemaakte candy bar… Wat een heerlijke verzameling! Zoals altijd bij een high tea is het eigenlijk iets te veel, waardoor je op den duur van alles gewoon een klein beetje proeft. Mocht je het willen, je kunt de rest gewoon inpakken en thuis verder van genieten!

etagiere

Het leuke aan een high tea bij Downtown vind ik de variatie in de gerechten. Zo krijg je niet alleen verschillende hartige en zoete gerechten, elke keer dat je (terug) komt zal de high tea anders zijn! Zo proef je elke keer andere specialiteiten en wordt je steeds weer verrast.

Samen genieten onder het genot van een tafel vol met lekkere producten, dat is voor mij een klein geluksmoment. Enthousiast over deze high tea ben ik zeker! Neem een ritje met de waterbus en geniet vervolgens een middag aan het water in Dordrecht. Enjoy!

Geschreven op: 3 januari 2019
Kim
Food- en travelblogger
Oprichtster van De Genietende Foodie. Naast koken hou ik van fotograferen, geniet ik van reizen en ben ik verslaafd aan alles rondom eten.