High Tea in Alkmaar

Alkmaar staat bekend als de kaasstad van Nederland. Dit neemt niet weg dat de ‘kaaskoppen’, zoals de inwoners ook wel worden genoemd, geen kennis hebben van High Tea. Op High Tea Alkmaar bieden we je een overzicht aan van de leukste High Tea’s, zodat je zelf kunt vergelijken en direct online je reservering kunt maken.

Alkmaar

Leukste High Tea locaties in Alkmaar:

Filtering

Meer weten over Alkmaar

De binnenstad van Alkmaar heeft veel te bieden. Zo zijn hier bijna 400 rijksmonumenten te vinden en 700 gemeentelijke monumenten. Van april tot september kun je wekelijks genieten van de kaasmarkt. Hoewel dit is uitgegroeid tot een toeristische attractie is het leuk om te zien hoe dit vroeger gebeurde. De kaasmarkt is in de genoemde periode iedere vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur te bezoeken.

De bekende bezienswaardigheden in Alkmaar zijn vooral de vele hofjes. Alkmaar kent 8 hofjes waarvan de meeste nog steeds dienst doen als woningen. De restaurateurs in de omgeving hebben slim gebruik gemaakt van de hofjes en hebben hun restaurant, café of bar naar 1 van de bekende hofjes genoemd.

Naast de hofjes kun je de stad niet verlaten zonder een blik te hebben geworpen op de accijnstoren, de Sint-Laurenskerk, het stadhuis en de watertoren. Wil je overnachten in Alkmaar, dan raden we je één van de Bed and Breakfasts aan, zodat je nog meer te weten komt over de stad. Kijk eens op de website van het VVV van Alkmaar.

Voeg jouw restaurant toe En trek nieuwe gasten aan! lees hier meer over de voordelen