High Tea in Alkmaar

Alkmaar staat bekend als de kaasstad van Nederland. Dit neemt niet weg dat de ‘kaaskoppen’, zoals de inwoners ook wel worden genoemd, geen kennis hebben van High Tea. Op High Tea Alkmaar bieden we je een overzicht aan van de leukste High Tea’s, zodat je zelf kunt vergelijken en direct online je reservering kunt maken. Wil je in de buurt van Alkmaar High Tea-en? Bekijk dan ook de locaties in Haarlem, Uitgeest en Volendam.

Alkmaar

Leuke locaties in Alkmaar:

Filtering

Meer over High Tea in Alkmaar

De binnenstad van Alkmaar heeft veel te bieden. Zo zijn hier bijna 400 rijksmonumenten te vinden en 700 gemeentelijke monumenten. Van april tot september kun je wekelijks genieten van de kaasmarkt. Hoewel dit is uitgegroeid tot een toeristische attractie is het leuk om te zien hoe dit vroeger gebeurde. De kaasmarkt is in de genoemde periode iedere vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur te bezoeken.

Wanneer er een review geschreven is, zie je in het overzicht een cijfer per locatie. Dit cijfer is de gemiddelde beoordeling van bezoekers op aspecten zoals eten, sfeer en service. Zo realiseren we een handige lijst met restaurants om jou te helpen in het maken van een goede keuze. Een heerlijke high tea is altijd een goed idee! Met elkaar genieten van lekkere hartige en zoete hapjes eten met onbeperkt thee. Om de belevenis compleet te maken kun je in plaats van alleen thee ook starten met een glas prosecco of zelfs een glas champagne. Soms gebruiken de restaurants overigens ook de term Afternoon Tea maar hiermee wordt hetzelfde bedoeld. Zachte scones met clotted cream en jam, huisgemaakte taartjes, sandwiches, brownies, bonbon chocolaatjes en lekkere koekjes. Als dat geen traktatie is, weten wij het ook niet meer.

De bekende bezienswaardigheden in Alkmaar zijn vooral de vele hofjes. Alkmaar kent 8 hofjes waarvan de meeste nog steeds dienst doen als woningen. De restaurateurs in de omgeving hebben slim gebruik gemaakt van de hofjes en hebben hun restaurant, café of bar naar 1 van de bekende hofjes genoemd. Naast de hofjes kun je de stad niet verlaten zonder een blik te hebben geworpen op de accijnstoren, de Sint-Laurenskerk, het stadhuis en de watertoren. Wil je overnachten in Alkmaar, dan raden we je één van de Bed and Breakfasts aan, zodat je nog meer te weten komt over de stad. Kijk eens op de website van het VVV van Alkmaar.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio of mogelijkheden om een High Tea te bestellen voor bezorging aan huis.

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden