High Tea Volendam

Het oude vissersdorp Volendam staat bekend om de mooie haven, de vishandel, het authentieke Nederlandse karakter en natuurlijk de klederdracht. Volendam ligt bij het IJsselmeer en is de ideale plek voor een gezellige High Tea met mooi uitzicht. Wij selecteerden voor jou de leukste High Tea locaties in Volendam en omstreken, zoals Katwoude.

Volendam

Leuke locaties in Volendam

Filtering

Meer over High Tea in Volendam

Volendam ligt aan het Markermeer en stond vroeger via de Zuiderzee in verbinding met de Noordzee. Vanwege de gunstige ligging aan het water kende het dorp veel vissers. In tegenstelling tot de rest van Noord-Holland waren er in Volendam voornamelijk Katholieken en hadden ze hun eigen klederdracht en dialect. Tegenwoordig komen toeristen vaak in Volendam om een foto te maken in de bekende klederdracht, om de vissershuisjes te bekijken en leuke souvenirwinkeltjes te bezoeken. Een lekker visje proeven kan tijdens een bezoekje aan het vissersdorp natuurlijk niet ontbreken.

Volendam heeft verschillende bekende muzikale inwoners. Deze artiesten hebben de ‘palingsound’ voortgebracht, de popmuziek uit Volendam. De term voor de popmuziek is een verwijzing naar de vis die veel bij Volendam werd gevangen. Om meer te weten te komen over de ‘palingsound’ kun je het Palingsoundmuseum bezoeken. In hetzelfde pand kun je palingrokerij Smit Bokkum vinden. Hier kun je zien hoe paling gerookt wordt volgen eeuwenoude traditie. Andere aanraders om te bezoeken zijn het Volendams Museum, de Wooden Shoe Factory (klompenmuseum), Cheese Factory of Experience Volendam.

In Volendam zijn leuke horecagelegenheden te vinden. Hier kunt u natuurlijk genieten van verse vis, maar ook van een heerlijke High Tea. Geniet van thee met zoete en hartige lekkernijen tijdens je dagje Volendam. Wanneer je genoeg gezien hebt van Volendam, maar de dag nog niet om is, kun je verderop gaan. In de omgeving van Volendam liggen namelijk leuke dorpen, zoals Edam, Monnickendam en Marken. Deze dorpen liggen aan het IJsselmeer en zijn ook zeker een bezoekje waard.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio of mogelijkheden om een High Tea te bestellen voor bezorging aan huis.

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden