Valentijns High Tea

Tijdens Valentijnsdag is het altijd leuk om iets te doen met je geliefde. Velen gaan romantisch uiteten op de dag van de liefde. Maar het is ook leuk om iets origineels te doen, zoals een Valentijns High Tea. Een High Tea op een romantische locatie met heerlijke hapjes. Of een High Tea die helemaal in Valentijn thema is: een tafel die helemaal in stijl is gedekt, cupcakes in de vorm van hartjes, scones met clotted cream en hartjes sprinkles.  De Valentines Tea is niet alleen leuk om te doen met je geliefde, maar ook met vriendinnen. Je hebt hen toch ook wel een beetje lief? Vier dat!

Hieronder vind je een overzicht van de locaties waar je een leuk kunt High Tea-en op Valentijnsdag.

Valentijns high tea

Waar komt high tea vandaan?

De high tea komt oorspronkelijk uit Engeland rond de achttiende eeuw en is een lichte maaltijd die wordt gegeten tussen de lunch en het diner in. Omdat de tijd tussen beide maaltijden soms wat lang was, werd er in de middag thee met wat hartigs of zoets genuttigd. De hogere klasse serveerde thee in prachtig servies met diverse taartjes en cakes. De lagere klasse nuttigde juist vaak hartige snacks bij de thee. Er wordt beweerd dat de term ‘high’ afkomstig is van de stoelen waarop werd gezeten, namelijk met een hoge rugleuning.

De thee

De high tea zoals wij hem nu kennen bestaat vrijwel altijd uit diverse smaken en soorten thee geserveerd in mooi servies. De thee wordt vaak geserveerd in een grote pot, zodat je meerdere kopjes kunt drinken en de tijd kunt nemen echt even goed bij te kletsen. Wanneer je in elke pot een verschillende thee doet kun je samen verschillende smaken proeven. De meeste restaurants zullen earl grey, english breakfast tea en lapsang souchong schenken, maar uiteraard ook andere lekkere smaken aanbieden. Wanneer je niet zo’n grote thee-fan bent kun je voor de afwisseling ook vragen om water of bijvoorbeeld verse vruchtensappen.

Heerlijke taartjes en sandwiches

Op mooi versierde etagères worden vaak kleine taartpuntjes en bijzondere koekjes gepresenteerd en vind je divers hartig ‘fingerfood’: kleine sandwiches en stukjes hartige taart bijvoorbeeld. Traditioneel liggen de sandwiches en bijvoorbeeld wraps op de onderste laag van de etagère, in het midden liggen scones met jam en room en andere semi-hartige snacks en bovenop liggen de zoetigheden. Je eet van onder naar boven, dus van hartig naar zoet, maar daarin ben je natuurlijk vrij. In ieder geval kun je gezellig de hele middag van alles proeven en is er voor ieder wat wils!

Wat is de beste tijd voor high tea

Omdat de high tea dus traditioneel gezien tussen de lunch en het diner is, is tussen 15.00 en 17.00 uur ongeveer een mooie tijd om te houden. In Nederland zie je er ook vaak voor een High Tea rond de lunchtijd wordt gekozen, zodat dit een vervanging is voor de lunch. Bij een Valentijns High Tea is de middag ook een goed moment. Wanneer jullie kiezen voor een glas bubbels erbij zoals prosecco of champagne, is aan het einde van de middag mogelijk de meest geschikte tijd. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook voor een heerlijke brunch kiezen (tussen ontbijt en lunch). Als je het ons vraagt is een High Tea altijd een goed idee. Plan jouw Valentijns High Tea dus vooral op een tijd die jij het fijnste vindt.

Valentijns High Tea

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden