High Tea Schiedam

Schiedam was vroeger wereldberoemd op het gebied van visserij, scheepsbouw
en jenever. Wandel door de mooie oude binnenstad en zie pakhuizen en
branderijen van de vroegere jeneverhandel. Bezoek kleine, ambachtelijke winkels
of maak een mooie rondvaart door de havens van Schiedam. Wij geven je een
overzicht van de leukste High Tea’s in Schiedam om even bij te komen of om de
culturele dag af te sluiten. Benieuwd naar meer locaties in de buurt van Schiedam? Bekijk ook eens Poortugaal, Rotterdam, Maassluis of Oud-Beijerland.

Schiedam

Leuke locaties in Schiedam:

Filtering

Meer over High Tea in Schiedam

Schiedam wordt ook wel Zwart Nazareth genoemd. Dit komt doordat het roet van de jeneverbranderijen in de stenen van de huizen trok. Dit is nog steeds te zien in de gebouwen. De aansprekende jenevergeschiedenis is  goed zichtbaar in de binnenstad, door de pakhuizen en het zakkendragershuisje. In het Nationaal Jenevermuseum en Museummolen ‘De Walvisch’ worden interessante verhalen verteld over de geschiedenis.

Schiedam ligt tegen Rotterdam aan, is op loopafstand van Delft en heeft zo’n 80.000 inwoners. Schiedam is bekend om zijn historische binnenstad met oude havens. Een deel van Schiedam is een beschermd stadsgezicht waar een aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten zichtbaar zijn. Zo is op de grote markt het Oude Stadhuis te vinden en ook de St. Janskerk is een aanrader om heen te gaan. In de oude binnenstad zijn oude, ambachtelijke winkels en leuke restaurantjes te vinden. Hier kun je onder andere genieten van een High Tea met zoveel mogelijk producten van lokale leveranciers.

De mooie geschiedenis van Schiedam kan je ook ontdekken vanaf een fluisterboot. Op een milieuvriendelijke fluisterboot wordt er langs de pakhuizen, branderijen en de hoogste molens ter wereld gevaren. Een gids geeft toelichting door informatieve verhalen en anekdotes te vertellen tijdens de rondvaart.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio of mogelijkheden om een High Tea te bestellen voor bezorging aan huis.

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden