High Tea in Emmen

Lekker uit eten in Emmen? Ontdek hier leuke High tea locaties. Emmen is een leuke plaats in de Nederlandse provincie Drenthe. Hier bieden we je een overzicht aan van de leukste High Tea’s in de stad en omgeving, zodat je zelf kunt vergelijken en direct online je reservering kunt maken.

Ben jij benieuwd naar meer locaties in de buurt van Emmen? Bekijk dan ook Groningen en Zwolle.

Emmen

Leuke locaties in Emmen:

Filtering

Meer over High Tea in Emmen

Emmen vervult een centrumfunctie in de regio Zuidenveld en daarbuiten. Kenmerkend is de bijzondere stedenbouwkundige opbouw, die ook wel de ‘open, groene stad’ wordt genoemd. Nieuwbouwwijken werden op relatief grote afstand van de bestaande kern gebouwd, om landschappelijk waardevolle gebieden te behouden. De bijnaam van Emmen is Vlinderstad, als indirecte verwijzing naar het voormalige (Noorder) Dierenpark Emmen, dat in maart 2016 werd opgevolgd door Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Wanneer er een high tea review geschreven is, zie je in het overzicht een cijfer per locatie. Dit cijfer is de gemiddelde beoordeling van bezoekers op aspecten zoals eten, sfeer en service. Zo realiseren we een handige lijst met restaurants in Emmen om jou te helpen in het maken van een goede keuze. Een heerlijke high tea is altijd een goed idee! Met elkaar genieten van lekkere hartige en zoete hapjes eten met onbeperkt thee. Om de belevenis compleet te maken kun je in plaats van alleen thee ook starten met een glas prosecco of zelfs een glas champagne. Soms gebruiken de restaurants overigens ook de term Afternoon Tea maar hiermee wordt hetzelfde bedoeld. Zachte scones met clotted cream en jam, huisgemaakte taartjes, sandwiches, brownies, bonbon chocolaatjes en lekkere koekjes. Als dat geen traktatie is, weten wij het ook niet meer.

In het noordelijke deel van het sfeervolle centrum, ligt historisch Emmen. Hier kun je heerlijk (window)shoppen en slenteren langs de vele lokale winkels en bijzondere boetieks en genieten van een High Tea. Al 150 jaar wordt op vrijdag de warenmarkt gehouden met meer dan 100 kramen en een grote diversiteit aan producten. Ook heeft Emmen Centrum het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland.

Wat betreft kunst en cultuur kun je je hart ophalen in en rondom Emmen. Net buiten het centrum is Centrum Beeldende Kunst gevestigd in een oude melkfabriek. Het industriële uiterlijk gaat goed samen met de moderne kunst en tentoonstellingen die er te zien zijn. Het CBK heeft ook een dependance in het Rensenpark met spannende activiteiten en exposities. In de omgeving van Emmen kun je lekker fietsen, wandelen in het bos én kunst in de natuur bekijken. Bijvoorbeeld in de Beeldentuin in Gees met uitgestrekte gazons, slingerende bospaadjes en thematuinen met allerlei soorten bomen, planten en grassen en verrassende kunstwerken. Na de wandeling kun je in de galerie terecht voor exposities of uitblazen op het terras. Eigenlijk mag je Emmen niet verlaten zonder een hunebed te hebben gezien. Vanaf de Nabershof in Emmen worden dan ook hunebedwandeltochten georganiseerd.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio of mogelijkheden om een High Tea te bestellen voor bezorging aan huis.

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden