Halal High Tea

Eet jij halal? Ook dan is het mogelijk om te genieten van een heerlijke high tea. Restaurants houden graag rekening met jouw wensen. Je zou kunnen kiezen voor een vegan high tea optie omdat er dan sowieso geen dierlijke producten worden verwerkt, maar ook wanneer je écht halal hapjes wenst is dit een mogelijkheid. Geef je dieetwensen duidelijk aan in de opmerkingen. Dit kan je doen tijdens het reserveren van de high tea. Het restaurant zal zijn uiterste best doen een heerlijke halal high tea op tafel te zetten.

Lekker thuis genieten? Kies dan voor de Halal High Tea box en laat die bezorgen.

high tea halal

Wat is halal?

Halal betekent dat je alles eet en drinkt dat door de koran als goed en rein kan worden gezien. In de praktijk is dit vlees dat voorzien is van een halal keurmerk, fruit, groente, vis, alles uit de zee zoals schelpdieren etc. en dranken zonder alcohol. Daarnaast is het vaak zo dat een high tea bestaat uit een ronde met zoete hapjes en een ronde met hartige hapjes. Het komt regelmatig voor dat de zoete hapjes, taartjes en lekkernijen zijn bereidt met gelatine. Gelatine is niet halal omdat dit vaak wordt gemaakt van dierlijke stoffen(varken).

halal high tea

Halal high tea opties

De meeste high tea’s bestaan uit verschillende hapjes met onbeperkt thee. Daarnaast hebben sommige restaurants een luxe arrangement waarbij de gasten worden ontvangen onder het genot van een glaasje Prosecco. Wanneer je halal eet, is alcohol drinken geen optie. Vraag in dat geval om een glaasje alcoholvrije prosecco of verse jus d’orange. Mocht je vragen hebben over bepaalde hapjes of drankjes of liever een alternatief hebben, dan kan je contact opnemen met het restaurant. Het restaurant heeft altijd de meest actuele informatie rondom dieetwensen en kunnen jou het beste helpen met inhoudelijke vragen wat betreft de high tea.

halal high tea

Halal locaties en reserveren

Wil jij gaan genieten van een halal high tea? Kies dan uit één van de vele high tea locaties in jouw favoriete stad. Je zult merken dat een halal high tea meestal geen standaard keuze is in het menu. Wil je een halal high tea nuttigen, dan dien je dit duidelijk aan te geven in het opmerkingenveld tijdens het plaatsen van een reservering. Je kan dit doen door de tekst te plaatsen ‘’graag halal’’. Het restaurant is dan op de hoogte dat jij halal eet en drinkt en zullen hier rekening mee houden. Dan rest ons alleen nog maar te zeggen; eet smakelijk.

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden