Babyshower High Tea

Wil je een aanstaande moeder in het zonnetje zetten? Verras haar dan met een high tea! De uit Engeland afkomstige high tea is perfect om nog even samen te komen met de vriendinnengroep, bij te kletsen en de ‘mommy to be’ lekker te verwennen. Verschillende restaurants verzorgen voor jullie een heerlijke middag in stijl. De babyshower High Tea kan ook vaak in thema worden gedaan, bijvoorbeeld geheel in babyboy blauw of babygirl roze thema of in een leuk Disneythema. Sommige locaties bieden speciale arrangementen aan met versiering of je kunt ervoor kiezen om het zelf te versieren. Hieronder vind je de locaties waar je een onvergetelijke babyshower kunt reserveren.

Liever thuis vieren? Bestel dan een Babyshower High Tea box en laat die bezorgen.

Babyshower high tea

Waar komt high tea vandaan?

De high tea komt oorspronkelijk uit Engeland rond de achttiende eeuw en is een lichte maaltijd die wordt gegeten tussen de lunch en het diner in. Omdat de tijd tussen beide maaltijden soms wat lang was, werd er in de middag thee met wat hartigs of zoets genuttigd. De hogere klasse serveerde thee in prachtig servies met diverse taartjes en cakes. De lagere klasse nuttigde juist vaak hartige snacks bij de thee. Er wordt beweerd dat de term ‘high’ afkomstig is van de stoelen waarop werd gezeten, namelijk met een hoge rugleuning.

De thee

De high tea zoals wij hem nu kennen bestaat vrijwel altijd uit diverse smaken en soorten thee geserveerd in mooi servies. De thee wordt vaak geserveerd in een grote pot, zodat je meerdere kopjes kunt drinken en de tijd kunt nemen echt even goed bij te kletsen. Wanneer je in elke pot een verschillende thee doet kun je samen verschillende smaken proeven. De meeste restaurants zullen earl grey, english breakfast tea en lapsang souchong schenken, maar uiteraard ook andere lekkere smaken aanbieden. Wanneer je niet zo’n grote thee-fan bent kun je voor de afwisseling ook vragen om water of bijvoorbeeld verse vruchtensappen.

Heerlijke taartjes en sandwiches

Op mooi versierde etagères worden vaak kleine taartpuntjes en bijzondere koekjes gepresenteerd en vind je divers hartig ‘fingerfood’: kleine sandwiches en stukjes hartige taart bijvoorbeeld. Traditioneel liggen de sandwiches en bijvoorbeeld wraps op de onderste laag van de etagère, in het midden liggen scones met jam en room en andere semi-hartige snacks en bovenop liggen de zoetigheden. Je eet van onder naar boven, dus van hartig naar zoet, maar daarin ben je natuurlijk vrij. In ieder geval kun je gezellig de hele middag van alles proeven en is er voor ieder wat wils!

Wat is de beste tijd voor high tea

Omdat de high tea dus traditioneel gezien tussen de lunch en het diner is, is tussen 15.00 en 17.00 uur ongeveer een mooie tijd om te houden. Dit is vaak voor de zwangere vrouw ook een fijne tijd in verband met vermoeidheid. Je kunt bij veel restaurants ook voor een ander moment op de dag kiezen, zodat je het bijvoorbeeld meer als een feestelijke brunch kunt inplannen. Wanneer je de high tea later in de middag boekt is het leuk er naast de thee een (non-alcoholistisch) drankje bij te nemen voor een extra feestelijk tintje aan de babyshower.

Thema
Hoe leuk is het om de high tea volledig in thema van de baby shower te doen! Je kunt natuurlijk kiezen voor een roze of blauw thema of misschien is de babykamer ingericht op een specifieke manier of houdt de aanstaande moeder erg van bijvoorbeeld Disney figuren. Je kunt de locatie vragen de tafel- en zaaldecoratie op het thema aan te passen met passende versieringen. Ook worden vaak de gebakjes en taartjes in het thema gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan babyblauwe cupcakes en gebak met roze fondant. Met een high tea geef je de aanstaande moeder een onvergetelijke middag!

Babyshower high tea

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden