High Tea in Haastrecht

Haastrecht is een dorp in de provincie Zuid-Holland, in de gemeente en grotendeels streek Krimpenerwaard. Het was een zelfstandige gemeente tot 1985, daarna ging het over naar gemeente Vlist. In 2015 werd de plaats onderdeel van de gemeente Krimpenerwaard. Op High Tea Haastrecht bieden we je een overzicht aan van de leukste High Tea’s, zodat je zelf kunt vergelijken en direct online je reservering kunt maken.

Ben jij benieuwd naar meer locaties in de buurt van Haastrecht? Bekijk dan ook Gouda en Bodegraven.

Haastrecht

Leuke locaties in Haastrecht:

Filtering

Meer over High Tea in Haastrecht

Haastrecht ontstond rond 1100 op de plaats waar de Vlist uitmondt in de Hollandsche IJssel. Een van de mooiste gebouwen van deze historische plaats is het oude raadhuis uit 1618. Vanaf het bordes van het raadhuis kijkt u zo op de karakteristieke ophaalbrug over de IJssel, gebouwd in 1883. De toren van de Nederlands Hervormde Kerk dateert uit 13e eeuw.

Wanneer er een review geschreven is, zie je in het overzicht een cijfer per locatie. Dit cijfer is de gemiddelde beoordeling van bezoekers op aspecten zoals eten, sfeer en service. Zo realiseren we een handige lijst met restaurants om jou te helpen in het maken van een goede keuze. Een heerlijke high tea is altijd een goed idee! Met elkaar genieten van lekkere hartige en zoete hapjes eten met onbeperkt thee. Om de belevenis compleet te maken kun je in plaats van alleen thee ook starten met een glas prosecco of zelfs een glas champagne. Soms gebruiken de restaurants overigens ook de term Afternoon Tea maar hiermee wordt hetzelfde bedoeld. Zachte scones met clotted cream en jam, huisgemaakte taartjes, sandwiches, brownies, bonbon chocolaatjes en lekkere koekjes. Als dat geen traktatie is, weten wij het ook niet meer.

Haastrecht heeft een aantal gebouwen die zeker de moeite waard zijn. Ten eerste is er het stadhuis. Het stadhuis stamt uit 1618 en heeft een trapgevel, een statige trap met daarop twee leeuwensculpturen en fraaie blauw-witte luiken die het gebouw een romantisch uiterlijk geeft. Vanaf het stadhuis kijk je door de Veerstraat uit op een fraaie oude ophaalbrug die al sinds 1883 over de IJssel ligt. Ook een bezoekje waard is de Rooms-katholieke Sint-Barnabaskerk. Deze eenbeukige kerk is halverwege de negentiende eeuw gebouwd en is een fraai voorbeeld van de neoclassicistische stijl die je in dat tijdperk op veel andere plekken in Europa ook terugziet.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio of mogelijkheden om een High Tea te bestellen voor bezorging aan huis.

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden