High Tea Kruim

 • Afhalen

WEGENS COVID-19 IS HET ALLEEN MOGELIJK OM DE HIGH TEA TO GO TE BESTELLEN

High Tea menu

Sweet Tea (Zoet) – €16,50 p.p.

 • Scones zoals ze horen; lauwwarm met clotted cream, confiture en lemon curd
 • Kruim’s signature cake; plaatgebak in de smaken brownie, kokos-kersen, citroen en boterkoek
 • Suikerbrood
 • Roomboterkoek
 • Chocolademunten en –druppels
 • Weckpotje met zoet, door onze Chef gemaakt
 • Onbeperkt thee

Kruim's Afternoon Tea (Zoet & Hartig) – €21,50 p.p.

 • Scones zoals ze horen; lauwwarm met clotted cream, confiture en lemon curd
 • vers gebakken mini broodjes waarop je Goudse kaas, beenham, zalmtartaar of tonijnsalade kunt doen
 • Kruim’s signature cake; plaatgebak in de smaken brownie, kokos-kersen, citroen en boterkoek
 • Suikerbrood
 • Roomboterkoek
 • Chocolademunten en –druppels
 • Weckpotje met zoet, door onze Chef gemaakt
 • Twee dranken naar keuze (alcoholhoudende dranken en extra dranken zijn op basis van gebruik)

Prosecco Afternoon Tea – €25,75 p.p.

 • Glas prosecco
 • Kruim's Afternoon Tea

High Tea To Go – € 16,50 p.p.

 • Scones
 • Mini broodjes met diverse soorten beleg
 • Verschillende soorten plaatgebak
 • Een zoete verrassing
 • Vruchtencake
 • Roomboterkoekjes
 • Chocolademunten
 • Theezakjes

Je kunt de High Tea To Go van dinsdag t/m zaterdag tussen 11:00 - 18:00 uur ophalen. Zet in het opmerkingen veld van de reservering erbij wanneer je wil komen, zodat de bestelling klaar staat.

Algemene info

Kruim is één van de bewoners van de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20). Samen met de Bibliotheek, het Streekarchief en de Drukkerswerkplaats vormen wij de ingrediënten voor een bijzondere samenwerking.

Een plek in Gouda waar je terecht kunt voor meer dan alleen een kop koffie of het lenen van een boek. De interactie staat centraal, tussen de verschillende bewoners, maar juist ook voor jou als bezoeker. Nieuwsgierig? Kom kennis maken!

Kruim’s Afternoon Tea is een prettige break in het drukke leven van alledag. De Engelsen genieten van hun teas na 15:00 uur, bij Kruim kan dit op ieder moment van de dag. Denk aan scones zoals het hoort (met echte clotted cream en lemon curd), maar ook heerlijke verse, warme broodjes die je al proeft als je ze ziet. Vlak ook het inmiddels bekende plaatgebak niet uit als zoete tegenhanger van de hartige soorten beleg. Een Weckpotje met een zoete verrassing is onze kers op de taart. Is thee niet echt jouw ding? Bij Kruim zijn we niet zo moeilijk. Dan bestel je toch twee drankjes van onze uitgebreide menukaart? Ook tealicous!

Delen

Gasten die via HighTea.nl gereserveerd hebben kunnen achteraf een recensie plaatsen. Dit helpt jou in het maken van een goede keuze en zorgt voor feedback waarmee de locatie nog beter kan inspelen op de wensen van haar gasten. Lees hieronder de achtergelaten recensies.

 • 2.0/10
  Anouk Höppener
  18-10-2020
  Gister een high tea to go opgehaald bij Kruim. Vaker een high tea in het restaurant bij Kruim gedaan maar was een groot verschil. Vonden het karig wat er in de box zat. Weinig broodjes, scoons, thee zakjes en afgemeten porties voor beleg. Zou het zeker niet nog een keer doen.
  Datum van mijn bezoek: 17 oktober 2020
  Eten & drinken
  2
  Prijs / kwaliteit
  2
  Sfeer
  2
  Service
  2
 • 7.8/10
  Anoniem
  7-09-2020
  Voor herhaling vatbaar. Eten was goed bediening heel leuk Mooie locatie op loopafstand van het centrum
  Datum van mijn bezoek: 6 september 2020
  Eten & drinken
  7
  Prijs / kwaliteit
  6
  Sfeer
  8
  Service
  10
 • 6.8/10
  Ursula van Koetsveld
  21-06-2020
  Kruim ligt net even buiten het echte centrum. We zaten op het buitenterras, prima coronaproof op afstand, heel fijn! Leuke en zeer vriendelijke bediening! De high tea (zoet&hartig) was erg lekker van smaak maar de presentatie had beter gekund. Het meeste van de hapjes zou op een etagère beter tot zijn recht komen. We hadden ook een soort heerlijke kwark met Lemoncurd met witte chocoladesnipper maar dat vond ik echt niet kunnen in een plastic kuipje gepresenteerd, jammer! Zag er wat goedkoop uit. Terwijl de zalmtartaar, tonijnsalade en de paar heerlijke smeersels in glazen potjes geserveerd werden, dat zag er weer leuk uit!
  Datum van mijn bezoek: 20 juni 2020
  Eten & drinken
  7
  Prijs / kwaliteit
  6
  Sfeer
  6
  Service
  8
 • 7.8/10
  Anoniem
  2-03-2020
  Afgelopen zondag 1 maart 2020 met mijn vriendin wezen high teaen (afternoon high tea) prijs vond ik best wel veel 21,50 p.p en daar mocht je 2 drankjes van uitkiezen p. p (alles op de kaart) dus dat was wel origineel en gewoon genoeg. De High Tea was heel lekker, ze konden met de hartige broodjes misschien wel iets luxers maken maar het was echt genoeg. Wel een keer wat anders, je zit tussen de bieb boeken en het is geloof ik een oude school geweest (chocoladefabriek) Ik ga zeker terug. Je kan er geloof ik ook lunchen en borellen. En zeker ook leuk voor mijn dochtertje, goeie kinderstoeltjes :)
  Datum van mijn bezoek: 1 maart 2020
  Eten & drinken
  7
  Prijs / kwaliteit
  6
  Sfeer
  8
  Service
  10
 • 5.8/10
  Anoniem
  11-11-2019
  Om een weekendje Gouda af te sluiten met een afternoon tea hebben we gekozen voor Kruim. Van te voren had ik een tafel voor twee en het arrangement afternoon tea reserveerde. Bij aankomt werd aan de tafel vertelt dat de keuken bezig was met de afternoon tea en dat we alvast een drankje konden bestellen. In het restaurantje was het druk, alle tafels zaten vol. Achter ons kwamen drie meiden zitten, ze bestelde een drankje en wat te eten. Ondertussen was ons drankje gekomen. Toen wij tien minuten later het drankje op hadden, hadden de meiden achter ons al het eten geserveerd gekregen. We dachten dan zal de afternoon tea niet al te lang meer duren voordat hij bij ons geserveerd wordt. Een vrouw kwam de menukaart vragen een twintig minuten nadat wij hadden besteld. Tien minuten later zaten zij al lekker de soep te eten terwijl wij nog niks hadden gegeten, en nu echt wel trek begonnen te krijgen. We vroegen aan de serveerder hoe lang het nog ging duren voordat wij de afternoon tea zouden geserveerd krijgen. Hij zei dat het hem speet en dat er door de drukte en grote groepen het langer kon duren. Oké, begrijpelijk maar we hadden van te voren een arrangement geboekt en dan mag je ervan uit gaan dat er voorbereidingen zijn getroffen. Drie kwartier na ons bezoek had de vrouw van de menukaart haar tweede gang gehad en wij nog steeds niks geserveerd gekregen. We hebben toen opnieuw gevraagd waarom het zo lang duurt. Weer kregen we hetzelfde antwoord. De bestelling stond pas twintig minuten op de lijst. Twintig minuten is best acceptabel maar niet als je al 45 minuten wacht op hetgeen dat je besteld hebt. Echter hadden we hier vraagtekens bij. Want waarom kunnen de mensen die iets van de menukaart bestellen wel binnen twintig minuten hun bestelling geserveerd krijgen? Als excuses voor het wachten kregen we een drankje naar keuze van het huis. Dat is aardig maar we hadden nu echt trek. 55 minuten nadat we voor het eerst iemand hadden gesproken aan onze tafel, kregen we eindelijk de afternoon tea geserveerd. Dit bestond uit vier kleine warme broodjes, vier scones, vier plakjes kaas, 2 plakjes ham, tonijn en zalmsalade, verschillende plakjes cake, suikerbrood en plaatkoekjes. Daarnaast was er nog een bakje clotted Cream, wat zoets en Lenin curd. Je kon zien dat dit niet net in het bakje was gedaan maar het al een tijdje in het bakje stond. Daarnaast nog een mousse van mango en slagroom. Voor 55 minuten wachten viel het dan ook vies tegen. Dit hadden ze voor een groot deel kunnen voorbereiden en alleen de broodjes nog 5 minuten in de oven en klaar om geserveerd te worden. De afternoon tea was oké maar niet de moeite van het wachten waard. De oplossingen en niet gemeende excuses heeft ervoor gezorgd dat het einde van een leuk weekend in Gouda een domper van een afsluiter had gekregen. Dus wanneer je veel geduld en weinig verwachting hebt van de afternoon tea, dan is deze keuze nog steeds niet de moeite waard.
  Datum van mijn bezoek: 10 november 2019
  Eten & drinken
  7
  Prijs / kwaliteit
  6
  Sfeer
  7
  Service
  3
 • 9.0/10
  Anoniem
  7-10-2019
  Was goed leuk asortment. Goede prijs verhouding personeel een pluim voor de uitstekende bediening.De chocolade fabriek is ook een heel leuke locatie
  Datum van mijn bezoek: 6 oktober 2019
  Eten & drinken
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Sfeer
  10
  Service
  10
 • 5.0/10
  Anoniem
  9-08-2019
  Ik vond de prijs veel te duur tov wat je kreeg. Niks bijzonders. Vooral 16,50 euro vragen voor kinderen van 9 en 12 jaar is omzettend ad prijs..
  Datum van mijn bezoek: 8 augustus 2019
  Eten & drinken
  6
  Prijs / kwaliteit
  2
  Sfeer
  6
  Service
  6
 • 9.3/10
  Ingrid von Weersch
  10-04-2019
  Ruime hoeveelheid zoete en hartige hapjes, veel variatie. Teveel om allemaal achter elkaar op te eten. Daarom des te fijner dat er een mogelijkheid is wat over is mee te nemen naar huis. Minpuntje: had aangegeven dat er 1 persoon geen vis lustte, kregen we wel een klein bakje eiersalade voor in de plaats. Maar die hoeveelheid stond mijninziens niet in verhouding tot de 2 grote glaasjes vol met vis. Verder alles netjes verzorgd.
  Datum van mijn bezoek: 2 april 2019
  Eten & drinken
  7
  Prijs / kwaliteit
  10
  Sfeer
  10
  Service
  10
 • 10/10
  Suzan
  6-04-2019
  Vanmiddag een afternoon tea gehad bij jullie. Het was super alles was heerlijk en in overvloed we hebben genoten. Het personeel is super lief. Echt een aanrader
  Datum van mijn bezoek: 6 april 2019
  Eten & drinken
  10
  Prijs / kwaliteit
  10
  Sfeer
  10
  Service
  10
 • 8.3/10
  Desiree Schouw
  26-02-2019
  Genoten van een heerlijke High Tea met mijn vader, voor mij aangepast aan mijn dieet van o.a. gluten- en lactosevrij. Locatie gezellig en bovendien rolstoeltoegankelijk en hulphond welkom. Top!
  Datum van mijn bezoek: 20 februari 2019
  Eten & drinken
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Sfeer
  8
  Service
  9