High Tea Den Witten Haen

 • Glutenvrij

High Tea menu

High Tea – €18,50 p.p.

 • Kopje huisgemaakte soep
 • Uitgebreid assortiment veelal huisgemaakte zoete lekkernijen
 • Uitgebreid assortiment veelal huisgemaakte hartige lekkernijen
 • Onbeperkt thee uit ons ruimte assortiment

Algemene info

Een High Tea bij Den Witten Haen is niet zomaar een High Tea. De medewerkers van Den Witten Haen zullen er met alle liefde en plezier voor zorgen dat het je tijdens je High Tea aan niks ontbreekt.

Den Witten Haen is een ontmoetingsplek voor iedereen, waar werk en plezier perfect samenkomen. Stichting Philadelphia Zorg is initiatiefnemer van dit project. Bij Den Witten Haen worden speciale medewerkers begeleid door een ervaren en professioneel team. Zo kan het werken bij Den Witten Haen een opstap zijn naar betaald werk.

Een historische locatie in het centrum van Dordrecht

Lunchroom 'Den Witten Haen' ligt in het complex 'Schefferstaete'. Schefferstaete bestaat uit vier naast elkaar gelegen rijksmonumenten. De oudste dateert uit 1720 en kent een historie waaruit blijkt hoe Dordrecht zich economisch en maatschappelijk ontwikkeld heeft. Het complex is onderdeel van de VVV-route door de oude binnenstad van Dordrecht. Ooit was hier een brouwerij gevestigd, die een biersoort brouwde onder de naam Den Witten Haen. Vanaf ons het terras heeft u uitzicht op de prachtige rode beuk die zich de oudste boom van Dordrecht mag noemen.

Twee brede voorname woonhuizen vormen de kern van het complex 'Schefferstaete'. Hier woonden in de 18e eeuw Dordtse regenten. De huizen zijn te herkennen aan de gevel door de luiken. Tussen deze huizen is een nieuw pand gebouwd waarbij de twee naaste huizen als zijmuren dienden. Het vierde aangrenzende rijksmonument was het eerste woonhuis van meestersmid Jacob Lips. Hij begon in 1880 een winkel met de welbekende sloten en brandkasten.

Rond 1950 heeft de Kamer van Koophandel zich eerst in één van de huizen gevestigd. In 1986 heeft de Kamer van Koophandel het totale complex gekocht. Vanaf 2003 is de ontwikkeling van 'Schefferstaete' ontstaan. Een woonzorgcomplex geschikt voor ouderen en mensenmet een beperking. Op 1 december 2005 is het complex opgeleverd aan de huurder: Stichting Philadelphia Zorg. In het complex bevinden zich 23 apartementen, een lunchroom, een sociale werkplaats en diverse kantoorruimten.

Delen

Recensie schrijven

Veld niet verplicht! Als je anoniem wilt blijven kunt u dit veld leeg laten.
Zorg ervoor dat je recensie voldoet aan de recensie richtlijnen. Lees ook onze privacyverklaring.
 • 9.5/10
  Petra Poelman
  4-10-2019
  Heerlijke high tea gehad. Veel verschillende producten. Te veel om op te kunnen.
  Datum van mijn bezoek: 3 oktober 2019
  Eten & drinken
  9
  Prijs / kwaliteit
  10
  Sfeer
  10
  Service
  9
 • 8.0/10
  Eliza Kranendonk
  25-09-2019
  We vonden het heel gezellig om bij jullie een high tea gehad te hebben. We hebben heerlijk gegeten en gedronken en we kregen heel veel aandacht van het personeel, die regelmatig kwamen vragen of het smaakte en of we nog wensen hadden. Toppie gedaan allemaal. Ook voor de bakkers van al het lekkers.
  Datum van mijn bezoek: 24 september 2019
  Eten & drinken
  9
  Prijs / kwaliteit
  8
  Sfeer
  6
  Service
  9
 • 6.5/10
  Beppie
  29-06-2019
  Prachtige locatie. Heerlijke tuin om buiten te zitten. 5 jaar terug hier ook geweest. Toen een prachtige lekkere high tea gehad .Maar de inhoud van de high tea viel tegen. Soepje vooraf was lekker. Keur aan hartige hapjes was een gerookte zalm sandwich. (dat was al het hartige) Keur aan zoete hapjes bestond uit cake (appelcake, citroenmaanzaadcake, cheesecake, brownie en scones met jam en (spuit)slagroom die snel ging smelten) Daarbij was nog een schaal met verse aardbeien. Presentatie was niet bijzonder. 5 jaar terug was er duidelijk veel meer zorg aan de high tea besteed
  Datum van mijn bezoek: 29 juni 2019
  Eten & drinken
  5
  Prijs / kwaliteit
  5
  Sfeer
  9
  Service
  7
 • 9.0/10
  Anoniem
  30-05-2019
  Het was een hele leuke ervaring. Er was een beetje verwarring bij aankomst (?) maar dat was snel opgelost. De bediening was keurig netjes en heel spontaan.
  Datum van mijn bezoek: 29 mei 2019
  Eten & drinken
  8
  Prijs / kwaliteit
  8
  Sfeer
  10
  Service
  10
 • 9.5/10
  Anna Croes
  2-04-2019
  Hartstikke leuke locatie, mooie ambiance. Service was goed en attent. Erg leuk
  Datum van mijn bezoek: 2 april 2019
  Eten & drinken
  10
  Prijs / kwaliteit
  8
  Sfeer
  10
  Service
  10
Voeg jouw restaurant toe En trek nieuwe gasten aan! lees hier meer over de voordelen