5x de leukste High Tea’s in een museum

Op zoek naar een onvergetelijke dag vol cultuur en culinaire verwennerij? Combineer dan het beste van twee werelden, door een High Tea in een museum te reserveren! Geniet van de prachtige kunst, verbreed je kennis en snuif cultuur. Proef de lekkerste zoete en hartige lekkernijen en heerlijke thee soorten. Smaakt dit naar meer? Lees dan snel verder voor 5x de leukste High Tea’s in een museum. Wij kunnen haast niet kiezen!

high-tea-museum-Delfts-blauw-high-tea

Royal Delft

Duik in de betoverende wereld van Delfts aardewerk bij het Royal Delft Museum. Bekijk hier de laatst overgebleven Delfts Blauw fabriek uit de 17e eeuw en verdiep je in het traditionele productieproces van dit iconische aardewerk. Ontdek een scala aan wisselende tentoonstellingen en historische collecties, waaronder die van koning Willem III en Hedendaags Delfts Blauw. Verrijk je museumervaring met culinaire verwennerij. Geniet van heerlijke hapjes bij Brasserie 1653 Royal Delft, waar de smaken uit de 17e en 21e eeuw harmonieus samenkomen. De hapjes worden op biologische en verantwoorde wijze bereid, wat zorgt voor een extra dimensie aan je culinaire beleving.

High-Tea-Oorlogsmuseum-Medemblik-

Oorlogsmuseum Medemblik

Gelegen aan het IJsselmeer vind je het Oorlogsmuseum Medemblik. Dit museum biedt een diepgaand inzicht in de Tweede Wereldoorlog, vanuit twee verschillende perspectieven. Ontdek de burgerlijke kant van de oorlog in “Keuzes in Almersdorp” of duik in de militaire aspecten in “Weg naar Vrijheid”. Wat het museum nog boeiender maakt, is de diversiteit aan bezoekers opties. Kies voor een interactieve ervaring met een escape room concept of ga voor een meer traditionele verkenning met behulp van een verhalengidsboekje of audiotour. Na het absorberen van alle fascinerende informatie, kun je ontspannen en genieten van een heerlijke jaren 40 High Tea, bestaande uit maar liefst drie verschillende rondes. Dat wordt zeker smullen geblazen!

Museum-cafe-Belvedere-High-Tea

Museumcafé Belvédère

Ben je in Friesland en een liefhebber van moderne en hedendaagse kunst? Dan mag een bezoek aan Museum Belvédère niet ontbreken. De opvallende en strakke architectuur van het museum is buitengewoon indrukwekkend en verdient absoluut jouw aandacht. Het museum is verdeeld in een Westvleugel en Oostvleugel, waar regelmatig wisselende tentoonstellingen te bewonderen zijn. In het museum vind je het uitnodigende Museumcafé Belvédère, waar je kunt genieten van een verrukkelijke High Tea met een ruime keuze aan hartige en zoete lekkernijen. Als het weer het toelaat, is er ook de mogelijkheid om buiten op het terras aan het water te genieten van een heerlijke High Tea.

High-Tea-Zeeuws-Museumcafe

Zeeuws Museumcafé

Het Zeeuws Museum, gevestigd in de prachtige historische stad Middelburg, is een culturele schat die de rijke geschiedenis en cultuur van de provincie Zeeland belicht. Het museum is gehuisvest in het voormalige abdijcomplex van Middelburg, dat op zichzelf al een indrukwekkend architectonisch erfgoed is. In dit museum bewonder je een gevarieerde collectie die verschillende aspecten van het Zeeuwse leven en erfgoed omvat. Maak je bezoek aan het Zeeuws Museum compleet met een tussenstop in het naastgelegen Zeeuws Museumcafé. Hier wordt alles vers bereid in de eigen keuken, wat garant staat voor een smaakvolle ervaring. Laat je verwennen met heerlijke High Tea hapjes en geniet!

High-Tea-verzetsmuseum

Restaurant Plancius

Hoewel dit restaurant niet in het museum ligt, konden wij deze niet overslaan. Restaurant Plancius is namelijk direct naast het Verzetsmuseum in Amsterdam gevestigd en daarom zeker het bezoeken waard.

Het Verzetsmuseum houdt de herinnering aan een periode van dictatuur, oorlog, vervolging en verzet in Nederland en de voormalige koloniën tijdens de Tweede Wereldoorlog levend en plaatst deze gebeurtenissen in een brede historische context. Geniet voor of na je bezoek aan het museum van een lekkere High Tea bij Restaurant Plancius waar je diverse hartige en zoete hapjes geserveerd krijgt.

Voor welke High Tea in een museum kies jij?

Combineer je culturele ontdekkingstocht met een smakelijk uitstapje voor een onvergetelijke ervaring die zowel je geest als je smaakpapillen zal verrijken. Of je nu kiest voor een informatief museum of liever de geschiedenis induikt, het is helemaal aan jou! Je kunt natuurlijk ook een top 5 maken en deze samen afgaan met een vriend, vriendin of familielid. Zo hebben jullie alvast genoeg inspiratie voor een paar leuke dagjes weg! Ben je niet zo van musea bezoeken, maar heb je wel zin om een heerlijke High Tea te reserveren? Zoek dan snel een leuke locatie uit!

Geschreven op: 3 mei 2024
Mayra
Redactie HighTea.nl
Als Content Marketeer schrijft Mayra onder andere blogs voor HighTea.nl