Afternoon Tea Bij Babette

Als je op zoek bent naar een échte English Afternoon Tea, dan moet je Bij Babette zijn. Dat moesten wij natuurlijk een keer zelf ervaren en daarom gingen wij op de thee. Naast thee en hapjes proefden wij natuurlijk ook de sfeer van deze English Tearoom. Benieuwd wat wij hiervan vonden? Lees dan verder!

Bij Babette Haarlem Afternoon Tea

Sfeer en ligging

Middenin het gezellige stadshart van Haarlem vind je Bij Babette. Deze Tearoom is gevestigd aan de Kruisstraat, een bruisende winkelstraat. Aan de gevel en de zijkant van het gebouw staat een leuk klein terrasje waar je plaats kan nemen met mooi weer. Hier kun je heerlijk mensen kijken. Toch is het ook wel aan te raden om binnen plaats te nemen, want hier heerst de echte Engelse sfeer. Het staat vol met foto’s en schilderijen van het Engelse koningshuis. Zo spot je (vroegere) foto’s van Koningin Elisabeth en Prinses Diana. In combinatie met de cosy inrichting en theepotjes ontstaat er een sfeertje op zich.

Bij Babette Haarlem Afternoon Tea

Ontvangst

We werden vriendelijk ontvangen door eigenaresse Sarah en haar vriendelijke medewerkers. Om het sfeertje af te maken, spreekt iedereen Engels. We mochten plaatsnemen op een mooi plekje binnen bij het raam. Toen we gesetteld waren kregen we de keuze uit een vers sapje of een glaasje bubbels. Cheers; de eerste ronde hapjes kon beginnen.

Bij babette haarlem

Hartige hapjes

Sarah hecht veel waarde aan de correctheid van de Engelse Afternoon Tea. Ze legt graag uit waar de termen High Tea en Afternoon Tea vandaan komen en waarom zij een Afternoon Tea serveert. Ook vertelt ze graag meer over de oorsprong van de sandwiches, die je terugvindt tijdens de eerste gang. ‘’It’s not an Afternoon Tea without cucumber sandwiches’’. Op de eerste etage vonden we komkommer sandwiches, zalm sandwiches, eiersalade sandwiches en een seizoens sandwich met selderij. Bovenop lagen nog wat canapes en andere hartige hapjes. We moeten Sarah gelijk geven, want de komkommer sandwiches hadden we niet willen missen. Je proeft dat alles huisgemaakt is, het smaakt heerlijk. De sandwiches zijn wel vrij veel, dus houd er eventueel een paar achter, anders heb je geen ruimte meer voor de andere hapjes.

bij babette afternoon tea

Scones

Ik ben een enorme scone-fan, maar dit sloeg alles. Ovenverse scones met échte clotted cream en jam. In twee varianten: de classic scone en een seizoens scone met framboos en tea blend. Dit was dezelfde thee die ook geschonken werd naast de hapjes. Het is Bij Babettes eigen teablend; een goede combinatie.

bij babette scones

Zoete hapjes

We waren al redelijk vol aan het raken toen de laatste gang kwam. Gelukkig konden we nog een klein plekje vinden voor de desserts. De desserts zijn geheel seizoensgebonden, dus het is een verrassing wat je krijgt. We proefden van: lemoncake, witte chocolade cheesecake hapje, een chocolate eclair en spongecake. Wederom homemade en heerlijk van smaak. De thee was onbeperkt, dus we konden nog even een theetje drinken als afsluiter. Gelukkig heeft Bij Babette doggybags (die ook nog eens helemaal in style zijn), zodat je kunt meenemen wat je niet op kon krijgen. Zo heb je ook nog wat lekkers voor later!

Wil jij dit zelf ervaren? Reserveer dan jouw Afternoon Tea Bij Babette.

afternoon tea bij babette

Geschreven op: 14 juli 2022
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl