5 bezienswaardigheden in Dordrecht

Hierbij een aantal tips van bezienswaardigheden in Dordrecht die je zeker niet mag missen. Heb je zelf nog tips, laat ze dan gerust weten in een reactie.

1.Het smalste straatje van Dordrecht

Tot voor kort was het Zakkendragerssteegje het smalste steegje van Dordrecht. In alle geschiedenisboeken en internetsites kun je dit terugvinden. Maar we zeggen niet voor niets tot voor kort. Fotograag Wilko Peenstra, die Dordtse straten fotografeert, kwam erachter dat Keizershofstraat met 74 cm nog smaller is. Door verzakking is deze straat de afgelopen jaren met zo’n 6 cm gekrompen en is daarmee nu het kleinste straatje van Dordrecht geworden. Om iedereen tevreden te houden stel ik voor dat we het houden op het smalste straatje en het smalste steegje zodat ze beide alsnog als winnaar uit de bus komen.

2. De kogel in de Grote Kerk

De 65 meter hoge Kerk is zeker een bezoek waard. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en de verschillende havens. Wist je trouwens dat de klok die in de kerk zit, met zijn 9830 kilo, de zwaarste klok is van Nederland. Of de kerk nu open is om te beklimmen of niet, dat maakt voor deze tip niet uit. Want in de Grote Kerk is nog een kogel te vinden welke is afgevuurd door de Fransen. Bij de restauratie van de kerk is de kogel er weer opnieuw ingemetseld en daarbij is zelfs de vraag of het de originele kogel is.

3. Het Patriciërshuis

In het havengebied van de binnenstad van Dordrecht bevindt zich een uniek patriciërshuis met veel originele stijlelementen. Je vindt hier bijna het mooiste uitzicht van Dordrecht over het drierivierenknooppunt. Zeker een aanrader om te doen.

4. De Damiatebrug

Over de monding van de Wolwevershaven vind je een prachtige smeedijzeren brug ontworpen door de Dordtse stadsarchitect G.N. Itz, die het merendeel van de Dordtse binnenstadbruggen ontwierp. De brug is een zeer geliefde locatie voor trouwfoto’s, promotiefoto’s en bij toeristen. Een bezoek aan de brug kan dus zeker niet ontbreken.

5. De Barbiewinkel

Ben je gek op Barbies? In deze winkel hebben ze meer dan 1100 exclusieve Barbies op voorraad. Ook hebben ze vele Vintage Barbies, kleding en accessoires. Ervaar de wondere wereld van Barbie. Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan deze winkel op de Brouwersdijk 60 te Dordrecht.

Uiteraard heeft Dordrecht nog veel meer bezienswaardigheden te bieden dan deze 5. Voor een compleet overzicht kun je kijken op de website van VVV Dordrecht. Voor winkelen in Dordrecht is het handig om rekening te houden met de openingstijden van jouw favoriete winkels.

Geschreven op: 23 december 2018
Claudia
Serveerster
Claudia woont al sinds haar jeugd in Dordrecht en kent door haar horeca achtergrond veel leuke plekjes en wetenswaardigheden over deze plaats.