De 5 nieuwste High Tea locaties

Een nieuw jaar, een handjevol nieuwe High Tea locaties. Ondanks dat er al heel veel leuke locaties op staan, zijn we altijd blij om nieuwe gezichten te verwelkomen. Je kunt door het hele land heen high tea-en. Onze nieuwelingen zijn dan ook te vinden in Amsterdam, Tilburg, Amersfoort, Maastricht en Groningen. Bij welke ga jij de High Tea uitproberen?

Café Americain

Café Americain is een Art Deco restaurant in Amsterdam. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over het Leidseplein. Het All Day Menu wordt samengesteld met Amsterdamse producten en aangevuld met Nederlandse ingrediënten. Op die manier heb je altijd een vers gerecht met een eigen smaak. De High Tea wordt met zorg samengesteld. Er zijn drie verschillende varianten: de High Tea (classic) met thee, de High Tea Royale met een ‘’Holy Smoke’’ Cocktail en de High Tea DeLuxe met een glas Pommery Champagne. Het High Tea menu bestaat uit: finger sandwiches, een soepje, Kip Paillard, Scones met clotted cream en confiture en allerlei zoete hapjes.

Enthousiast geworden? Probeer de High Tea van Café Americain dan uit!

Cafe Americain High Tea

Eethuis Twintig

Eethuis Twintig is te vinden aan de Piushaven in Tilburg, met een mooi uitzicht over de haven. Als je hier komt dineren, staat Chef Kok Davy Stevens zich voor jou uit te sloven in de keuken. Hij maakt graag gerechten die hij een ‘mix tussen de oud-Hollandse inleg- en fermentatietechnieken en de Franse en Aziatische keuken’ noemt. Tijdens de High Tea van Eethuis Twintig kun je onbeperkt thee drinken van Art of Tea, geselecteerd door theesommelier Brigitte van Schooten. Daarnaast krijg je een soepje, sandwiches en mini buns, en een mix van huisgemaakte zoetigheden.

Daar krijg je toch trek van? Reserveer de High Tea van Eethuis Twintig.

Eethuis Twintig High Tea

Bij Daphne in de Kas

Wat een bijzondere locatie! ‘Bij Daphne in de Kas’ zit je echt bij Daphne in de kas. In een prachtig groen park in Amersfoort Vathorst vind je deze bijzondere High Tea locatie. In de Kas worden gerechten uit diverse windrichtingen geserveerd, het is maar net waardoor Daphne geïnspireerd wordt. De heerlijke High Tea van Daphne is een plaatje, maar daarnaast smaakt het ook nog eens goed. Je krijgt: een kopje soep, huisgemaakte mini broodjes en quiche, scones met jam en clotted cream, allerlei zoete hapjes en onbeperkt koffie en thee.

Als dit niet lekker wordt.. Reserveer de High Tea Bij Daphne in de Kas.

Daphne High tea

Restaurant Bijzonder

Restaurant Bijzonder is gevestigd in het gezellige Maastricht. Eigenaresse Dimitra ziet dat steeds meer mensen bewust bezig zijn met hun leefstijl. ‘’Mensen willen nou eenmaal wéten wat ze in hun mondje stoppen, waar het vandaan komt en of het goed voor ze is’’. Omdat Restaurant Bijzonder dit ook erg belangrijk vindt, is het menu volledig glutenvrij. Ze koken vrij van toegevoegde suikers en gebruiken plantaardige ‘zuivel’. Daarnaast werken ze met biologische producten en komt alles dat zij creëren uit eigen keuken. De High Tea? Die is lekker en een bewuste keuze: Bijzonder brood rijkelijk belegd, kopje soep, kleurrijke healthy salad, selectie van taartjes en natuurlijk thee.

Wil jij ook wel genieten van deze healthy high tea? Reserveer dan bij Restaurant Bijzonder.

Bijzonder

TOET Pannekoek

TOET kennen wij al een beetje, want de grote zus van TOET Pannekoek, biedt al een tijdje een heerlijke High Tea aan: TOET het Toetjesparadijs! Beide locaties zijn gevestigd in Groningen, maar de nieuwe locatie is ook zeker een bezoekje waard. TOET Pannekoek heeft een heerlijke Vegan High Tea die bestaat uit drie gangen. Je begint met een hartige gang met soep en sandwiches, daarna krijg je een zoete gang met huisgemaakte gebakjes en je sluit af met (jawel!) een pannekoekje met fruit en ijs.

Wil jij deze Vegan High Tea (Pannekoek) ook uitproberen? Reserveer dan bij TOET Pannekoek.

TOET Pannenoek

Geschreven op: 22 januari 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als content marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl