Een dag in onze hoofdstad: Amsterdam

Amsterdam is wereldberoemd en wij weten wel waarom. Het is een bruisende stad waar je terecht kunt bij allerlei verschillende soorten horeca, waar genoeg winkels zijn om leuk te shoppen en waar altijd iets te beleven is. Wat ga jij doen tijdens een dag in Amsterdam? Wij geven een paar tips.

Amsterdam

Leuke activiteiten

Een dag Amsterdam kun je prima vullen met verschillende activiteiten, terwijl alleen door door de stad heen lopen en je laten verrassen ook al erg leuk is. Ik zou zeggen; combineer het. Slenter door de gezellige straatjes, loop winkels in, plof neer bij een leuk lunchcafé. Tijdens jouw dagje Amsterdam kun je verschillende leuke activiteiten plannen. Doe bijvoorbeeld een leuke tour door de stad. Zoals een fietstour langs de grachten of een leuke hofjestour. Maar nu je toch in Amsterdam bent, kun je ook kiezen voor een tocht met de rondvaartboot! Bijvoorbeeld met een lekker diner of hapjes erbij, heerlijk.

Eten en drinken

Tijd voor een pauze tijdens jouw dagje in Amsterdam? Dan kun je lekker neerploffen bij een van de gezellige horecagelegenheden. Je kunt dit natuurlijk van tevoren plannen, maar het is ook leuk om te kijken waar je langs komt. Als nog veel meer van Amsterdam wil ontdekken kun je ook een hap en stap tour doen. Dan loop je door de stad, terwijl je ondertussen van lekkere hapjes proeft. De tour begint in de Jordaan en loopt dan door de hele stad in, erg leuk! Liever even relaxen? Doe dan een High Tea in Amsterdam. Even opladen en ondertussen genieten van lekkere zoete en hartige hapjes met thee. Lekker de tijd nemen om na te praten over het eerste deel van jullie dag, terwijl jullie plannen maken voor de volgende activiteiten.

Uitgaan

Willen jullie in de avond gaan stappen of de kroeg in? In Amsterdam kan het allemaal. Het is ook erg leuk om er een kroegentocht van te maken! Bezoek bijvoorbeeld de Zeedijk, een gezellige Amsterdamse straat vol met leuke kroegjes en eigentijdse winkeltjes. Hier zitten veel hele bekende kroegen, zoals bijvoorbeeld Café ‘t Aepjen. Het zou zo zijn dat het café zo heet omdat de eigenaar dol was op aapjes. Vroeger werden de dieren verruild als betaalmiddel. Daar kun je je nu niets meer bij voorstellen. Ga je verder met de kroegentocht? Dan is de Warmoesstraat ook aan te raden, dit is eerste en oudste straten van Amsterdam. Verder zijn de Oudebrugsteeg, Damrak, Herengracht, Prinsengracht en de Noordermarkt erg leuk. Kortom: talloze leuke kroegen, dus je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens jouw dag in Amsterdam.

dag Amsterdam

Geschreven op: 23 juni 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl