High Tea bij Berg’s Bakery

Wij gingen op de thee bij Berg’s Bakery in Gouda. Dit is een bakkerij en tearoom die bekend staat om zijn siroopwafels. Daarnaast bieden ze een heerlijke High Tea aan die een lekker Gouds tintje heeft. Ben jij binnenkort een dagje in Gouda? Dan kan een bezoek aan Berg’s Bakery niet missen. Lees snel wat wij van de High Tea vonden!

bergs bakery high tea

Sfeer en ligging

Midden in het sfeervolle centrum van Gouda vind je Berg’s Bakery. In een zijstraat van het beroemde marktplein (met het schitterende stadhuis van Gouda) ligt de bakkerij verscholen. Op de hoek van het smalle straatje loop je zo naar binnen. Een vitrine vol huisgemaakte broden en patisserie lachen je toe. Aan de linkerkant van het pand zit de bakkerij waar je af en toe een glimp van opvangt. Het oude stadspand loopt ver door naar achteren waar allemaal gezellige plekjes te vinden zijn om plaats te nemen.

bergs bakery gouda

Ontvangst

We worden vriendelijk ontvangen door eigenaar Mike van den Berg en zijn team. De tafel staat mooi gedekt en er wordt direct een dampende pot thee neergezet. We starten met een Goudse kaassoep die erg verrassend is. De smaak komt erg in de buurt bij een goede kaasfondue, maar dan in de vorm van een soepje. Nu zijn we erg benieuwd naar de volgende ronde.

bergs bakery high tea

Hartige hapjes

Er komt een grote plank met hartige hapjes onze kant op. Quiche met kaas, een broodje zalm roomkaas, een wrap met carpaccio, een mini saucijzenbroodje en een soesje met geitenkaas. Tevreden wordt erbij verteld dat alles huisgemaakt is. En dat proef je! Als je geen grote eter bent is het wel een goed idee om wat ruimte over te laten voor de zoete hapjes. Het is namelijk zeker niet te weinig.

bergs bakery high tea

Zoete etagère

Met een nieuwe pot thee erbij zijn we helemaal klaar voor de zoete ronde. Er wordt een grote etagère vol zoete hapjes op tafel gezet. Een proeverij uit de bakkerij met allerlei verschillende hapjes. Het leuke van deze ronde is dat er niet van alles twee zijn, maar juist allemaal verschillende gebakjes. We proeven van scones met jam en cream, een heerlijke smeuïge brownie, een mini chocoladebroodje, een mini koffiebroodje, cake, verschillende gebakjes en bonbons. Het is zo lekker dat je bijna niet kunt stoppen, maar het zoveel dat je het bijna niet kunt op krijgen. Gelukkig mogen we het meenemen naar huis, zodat we later nog even kunnen verder genieten.

Wat het plaatje helemaal afmaakt? De persoonlijke touch van Mike en zijn team. Mike is erg leuk met alle gasten en maakt de hele dag door grapjes. Dit zorgt voor een hele laagdrempelige, gezellige sfeer. Nog een tip van ons: probeer ook eens de siroopwafel workshop. Hier leer je zelf siroopwafels te bakken (en proeven!). Daarnaast moet je de High Tea bij Berg’s Bakery natuurlijk ook echt een keer gedaan hebben.

bergs bakery gouda high tea

bergs bakery gouda high tea

Geschreven op: 27 februari 2023
Marel
Content Manager
Als Content Manager verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl