High Tea bij Groenlokaal Alkmaar

Wij gingen op de thee bij Groenlokaal. Deze locatie is gevestigd aan de Hekelstraat, een gezellig, knus straatje. We werden met open armen ontvangen door de eigenaresse. Beneden vind je een gezellig lunchroom vol met plantjes en meubeltjes die je ook nog eens kunt kopen. Boven heeft het familiebedrijfje een eigen Bed & Breakfast. Wij namen plaats op een leuk bankje en proefden van de zelfgemaakte High Tea.

Groenlokaal High Tea

Sfeer en inrichting

Groenlokaal bevindt zich midden in een smal, gezellig straatje. Je zult er bijna voorbij lopen, maar doe dat vooral niet! Dit lunchlokaal is namelijk echt wel een bezoekje waard. Als je binnenloopt waan je je in botanische sferen. Overal staan en hangen plantjes. Het leuke hiervan is dat je het meeste nog kunt kopen ook. Zie je iets leuks? Dan kun je het waarschijnlijk gewoon meenemen. Maar het is ook leuk om er gewoon tussen te gaan zitten. Het is een smalle ruimte die ver door naar achter loopt. Je ziet duidelijk dat de eigenaren hun best hebben gedaan op het interieur; het is erg levendig en fleurig. Wij mochten plaatsnemen op een loungebank met roze en paarse kussens, echt onze stijl.

Groenlokaal bar

Homemade High Tea

Met trots zette de eigenaresse de High Tea voor ons neer: ‘’Ik heb alles helemaal zelf gemaakt’’. We schonken eerst een kopje thee in. Ze had een grote theepot klaargezet en we konden kiezen uit verse munt, verse gember en sinaasappelplakjes. We maakte ons eigen theetje en begonnen – zoals dat hoort – met de hartige hapjes. Onderaan de etagère vonden we verschillende sandwiches: zelfgemaakte eiersalade en tonijnsalade. Dat smaakte ons erg goed. Ik was de hele tijd al erg benieuwd naar de homemade scones, want zo makkelijk is dat niet om te maken. Spoiler alert: ze waren super. Verse scones met clotted cream en lemon curd, dat was mijn favoriete combinatie. Mijn collega Nienke was weg van de scones met clotted cream en jam.

Groenlokaal high tea

Zoete hapjes

Het was tijd voor de zoete hapjes! Er stond een heerlijke smoothie voor ons die gemaakt was met rood fruit en een glaasje met yoghurt, slagroom en frambozen. Bovenop de etagère lag shortbread met een laagje karamel en pure chocolade. Nienke proefde als eerste en zei meteen: Marel dit is écht iets voor jou. Dat was misschien nog wel een understatement, want ik denk er nu nog steeds aan. Met grote spijt hadden we geen plekje meer voor de brownie met walnoten. Gelukkig was de eigenaresse zo vriendelijk om die mee te geven in een bakje. We konden hier dus nog lekker van nagenieten.

Groenlokaal high tea

Wat vonden wij van dé Groenlokaal High Tea?

We hebben wel al een beetje door laten schemeren dat we enthousiast zijn. Wat we vooral leuk vonden? Het is een heel gezellig en knus plekje waar je alle aandacht krijgt van de eigenaresse. Het is erg persoonlijk en er is veel plek voor een gezellig praatje. Daarnaast was de High Tea er goed verzorgd: het zag er goed uit en was ook nog eens erg lekker. De eigenaresse maakt alles zelf en dat was zeker te proeven.

Wil jij een keer bekijken hoe leuk Groenlokaal eruit ziet? Proef dan ook meteen van die heerlijke hapjes. Reserveer een High Tea bij Groenlokaal.

High Tea Groenlokaal Alkmaar

Groenlokaal Alkmaar

Geschreven op: 24 september 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl