High Tea bij Lievestro in Ruurlo

In de Achterhoek, dichtbij Doetinchem, Zutphen en Hengelo vind je Ruurlo. Dit kleine gezellige dorpje in Gelderland is een goede plek om tot rust te komen. Midden in het centrum loop je zo het Kerkplein op, waar een mooie kerk te vinden is. Hier liggen verschillende restaurants omheen. Wij gingen op de thee bij Lievestro. Naast de sfeer proefden we ook verschillende zoete en hartige hapjes tijdens de High Tea. Benieuwd wat we ervan vonden? Lees dan snel verder.

Lievestro High Tea

Sfeer en ligging

Ruurlo is een gezellig klein dorpje. Het centrum is klein, maar heeft van alles wat. Lunchroom Lievestro heeft een mooie ligging aan het Kerkplein. Met mooi weer kun je plaatsnemen op het terras waar je mooi uitzicht hebt op de kerk. Geen mooi weer? Dan kun je binnen genoeg lekkere plekjes vinden. Ben je op pad met kleine kinderen? Dan kun je hen mooi laten spelen in de speelhoek terwijl je zelf geniet van iets lekkers. Ideaal.

Lievestro High Tea

Koffie en thee

We werden vriendelijk ontvangen door het personeel en er stond een mooi gedekte tafel voor ons klaar. We konden gelijk plaatsnemen en een drankje uitkiezen. Natuurlijk hoort er bij een High Tea een kopje thee, maar we mochten ook koffie kiezen. De thee werd geschonken in leuke ouderwetse theekopjes. Er was genoeg keuze uit losse thee, zoals: Marokkaanse munt, groene thee, rooibos thee en allerlei soorten en smaken zwarte thee. Er stonden genoeg theezeefjes klaar, dus we konden zoveel proeven als de wilden.

Lievestro thee

Hartige hapjes

Toen we lekker aan onze thee zaten te nippen, kwam er een enorme etagere aan gevuld met zoete en hartige hapjes. Als echte high tea-ers horen we natuurlijk te starten onderaan de etagere met de hartige hapjes, om vervolgens over te stappen op de zoete. Lievestro was erg creatief geweest en we vonden vanalles op de etagere: bitterballen, gehaktballetjes, quiche, een pizzapuntje, wraps en verschillende mini broodjes. De wrap was belegd met kipfilet, tomaat en sla, daarnaast was er een broodje gezond en een broodje zalm. Voor ieder wat wils zou ik zeggen.

High tea lievestro

Zoete hapjes

Na de hartige hapjes begonnen we aan de zoete hapjes. Zorg dat je flink trek hebt als je bij Lievestro gaat high tea-en, want je komt zeker niet tekort! Bovenop de etagère lag vanalles: cinnamon rolls, puddingbroodjes, pasteis de nata, donuts en nog veel meer kleine gebakjes en chocolaatjes. Mijn favoriet was de cinnamon roll, maar dat komt ook vooral omdat ik daar echt een zwak voor heb. Heerlijk vind ik die! Tussendoor schonken we nog wat theekopjes in en sloten we uiteindelijk af met een kopje koffie.

High Tea zoet

Aanrader?

Vind jij eigenlijk alles lekker en houd jij van lekker veel verschillende hapjes? Dan kun je je hart ophalen tijdens Lievestro’s High Tea! Ook met verschillende dieetwensen kunnen ze rekening houden. Zo kun je ook terecht voor een glutenvrije, vega of zwangerproof High Tea. Als we nog een tip moesten geven dan raden we aan om de hapjes meer in gangen te serveren. Het is zo leuk om telkens opnieuw verrast te worden! Op die manier blijven de hapjes ook verser en goed op temperatuur (warm of koude hapjes).

Ben jij helemaal enthousiast geworden? Reserveer dan direct jouw plekje bij Lunchroom Lievestro. 

Tip van ons: ga na afloop lekker wandelen door de Achterhoek (you will need it). En het is een prachtige omgeving!

Lievestro terras

Geschreven op: 19 april 2022
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl