High Tea bij Mercure Tilburg

Wij gingen een kopje thee drinken bij Mercure Tilburg. Het restaurant van Mercure is sinds dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Genoeg reden voor ons om de nieuwe sfeer te gaan proeven. En de High Tea natuurlijk. Benieuwd wat wij ervan vonden? Lees dan snel verder!

mercure high tea

Sfeer en ligging

Mercure heeft een mooie ligging in het bruisende centrum van Tilburg. De High Tea is ideaal te combineren met een dagje struinen door de stad, het bezoeken van verschillende winkeltjes of heerlijk wat dagen weg. Dan kun je ook gelijk een kamer boeken en na de High Tea naar boven rollen. We worden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw. Dit is een plek die luxe ademt. Het personeel is chique gekleed en doet er alles aan om je in de watten te leggen. De tafel staat al gedekt: een plateau vol (losse) thee, hittebestendige wijnglazen en een dampende theepot.

mercure high tea voorkant

Ontvangst met bubbels

Bubbels met of zonder alcohol? Vraagt de gastvrouw. Wat fijn dat er ook feestelijk geproost kan worden zonder alcohol! We maken onze keuze en iets later staan de bubbels op tafel. Er wordt een soepje van de dag geserveerd met een aperitief. De High Tea is begonnen! Kies je voor losse thee? Dan kun je het schepje pakken en thee naar keuze scheppen. Draai de zandlopers om en zie hoe lang jouw thee precies moet trekken. Als de zandloper leeg is, kun je de losse thee uit het glas halen. Kies je voor verse thee? Pak dan de schaar erbij en knip de blaadjes munt van het plantje. Voeg nog wat honing toe naar smaak en het theefeestje kan beginnen.

mercure high tea bubbels thee

Hartige hapjes

Wanneer er gesproken wordt over sandwiches, verwacht je mogelijk de klassieke sandwiches. Dit was een echte verrassing. Royaal belegde desem boterhammen versierd met bloemetjes komen onze kant op. Wat een plaatje! Kip-pesto, zalm-roomkaas en kaas-eiersalade kun je vinden op de broodplank. Daarnaast staat er een jar met yoghurt, granola en vers fruit op ons te wachten. Het leuke aan deze belegde broodjes is dat er zoveel verschillende ingrediënten op zitten, dat elke hap een feestje is. En fotogeniek zijn ze zeker!

mercure high tea sandwiches

Zoete lekkernijen

We zijn aangenomen bij de laatste, zoete gang, zegt de gastvrouw. Willen jullie even meelopen naar de vitrine? Dan kunnen jullie zelf de friandises uitzoeken. De vitrine staat vol met kleine cupcakes die worden gemaakt door So Delish. We kiezen beide voor een brownie en daarnaast een pistache-chocolade cupcake en een vanille cupcake.

high tea mercure cupcakes

Daarnaast mogen we een ijstaartje uitkiezen van  ’t IJsboerinneke. We kiezen voor de smaken koffie-karamel-chocolade en yoghurt-amarena. Daarnaast worden er warme scones met boter en jam geserveerd. We schenken nog een vers kopje thee in en dan is het tijd om te proeven. We starten met de ijstaart en worden enorm verrast. Wat een heerlijke combinatie van smaken! Vervolgens proeven we de warme scones die ook erg goed in de smaak vallen. High Tea liefhebbers maak je natuurlijk altijd blij met goede scones. We sluiten af met de cupcakes: wat een smaakbommetjes. Mercure weet wel hoe een goede High Tea eruit ziet!

Mercure high tea scones

Proeven?

Wij zijn enthousiast! Wil jij ook de High Tea – en de sfeer – proeven? Dat kan tijdens de High Tea van Mercure. Drie gangen lang genieten van allerlei lekkere hapjes, natuurlijk met onbeperkt thee. Een gezellige mogelijkheid om lekker bij te praten met vrienden of familie. Ondertussen word je in de watten gelegd en ondergedompeld in luxe. Wanneer plan jij dat genietmomentje in?

high tea mercure tilburg

Geschreven op: 12 april 2023
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl