De 6 beste High Tea locaties in Haarlem

In Haarlem zijn veel restaurants, lunchrooms en koffiebarretjes te vinden. Veel van deze horecagelegenheden bieden ook een High Tea aan. Hierdoor is het soms lastig om een locatie te kiezen voor jouw middag uit. Wij hebben de best gewaardeerde High Tea locaties in Haarlem voor jou op een rijtje gezet.

Teds Haarlem

Teds Haarlem is gelegen aan het prachtige Spaarne, net buiten het historisch centrum. Teds heeft een prachtig interieur, gezellige vibe en zonnig terras aan het water met uitzicht over het kanaal. Het concept is anders dan je gewend bent, hier kun je namelijk de hele dag brunchen. Eet gewoon wat je wil, wanneer je wil. Op het menu van Teds vind je geweldige klassiekers, cocktails, guilty pleasures en dit allemaal met een Teds twist. Dat geldt ook zo voor de High Tea: ontvangst met Mimosa of Strawberry Bellini, een theepot gevuld met Blooming Roses Cocktail, onbeperkt water met smaakje, sandwiches, bruschetta’s, bananen pannenkoeken met Nutella en nog meer zoete hapjes.

Teds high tea haarlem

Hofje zonder Zorgen

In Haarlem zijn veel hofjes te vinden. In elk hofje ervaar je op een andere manier een oase van cultuur en rust. Midden in het centrum heb je het Proveniershofje. Grenzend aan dit hofje vind je lunchroom Hofje zonder Zorgen. Dit is een sfeervolle en gezellige plek waar je terecht kunt voor heerlijk eten en drinken. Hofje zonder Zorgen werkt alleen met biologische producten en het liefste alleen huisgemaakte gerechten. Dit proef je tijdens de High Tea. Geniet van: een huisgemaakt soepje, vier huisgemaakte hartige gerechtjes, vier huisgemaakte zoete gerechtjes en verschillende smaken biologische thee.

High tea haarlem hofje

De Theeschenkerij

De Theeschenkerij bevindt zich in de voormalige vrijstaande dienstwoning op het Landgoed van Het Oude Slot in Heemstede. In het restaurant hangt een romantische, landelijk sfeer. Op het terras geniet je van een prachtig groen uitzicht vanuit de comfortabele terrasstoelen. Een bezoek wordt nog bijzonderder door de serviezen van GIEN, het mooie oude tafelzilver. In deze mooie theepotten wordt de heerlijke thee van Betjeman en Barton geschonken. De High Tea bestaat uit: ontvangst met een glaasje bubbels, Chef’s selection of petit pastries and sweets, Devonshire scones met clotted cream. Een soepje van de dag, briochebolletje belegd met cream cheese en gerookte zalm, mini kroketje van krab en een mini vegetarische loempia, quiche, mini pasteitje, sandwiches en als afsluiter een chocolade fondue.

high tea haarlem theeschenkerij

Barista Café Haarlem

Barista Café is gevestigd aan de Grote Houtstraat in het prachtige Haarlem. Omringd door allerlei winkels is Barista Café Haarlem een goede uitvalsbasis. Je kunt plaatsnemen in het mooie en gezellige pand of lekker op het terras. Waar je ook gaat zitten, de High Tea is altijd een goed idee. Geniet van een selectie van zoetigheden, heerlijke sandwiches, bites, een glas verse jus d’orange en onbeperkt thee.

High tea haarlem barista cafe

Yoghurt Barn Haarlem

Yoghurt Barn Haarlem brengt yoghurt buitenshuis en biedt jou een knusse, huiselijke en prachtig ingerichte omgeving. De Barn aan de Kruisstraat is een gezellige ontmoetingsplek middenin de stad, met een knipoog naar het traditionele boerenleven. Geniet van de heerlijke thee en laat je door de Barnista’s verrassen met een prachtig dienblad vol heerlijke gerechtjes. Alles is ook nog eens biologisch. De High Tea bestaat uit: knapperige Barn Toast, verse breekbroodjes met home made yoghurtdips, bietenwrap met avocadospread, diverse gebakjes in allerlei kleuren en smaken, denk aan Red Velvet Cake, Chocolate Caramel Shortbread, de Barn Brownie en nog veel meer lekkers. En natuurlijk ook onbeperkt thee met losse thee smaakjes.

high tea haarlem yoghurt barn

Restaurant Parck

Aan het Frederikspark vind je Restaurant Parck. Je kunt terecht in het restaurant wat gelegen is in een grote villa, maar je kunt ook genieten van het uitzicht vanaf het grote terras. Vanaf hier kijk je over de Dreef en het Frederikspark. Geniet ondertussen van de heerlijke High Tea, die bestaat uit: diverse hartige lekkernijen, sandwiches, scones met marmelade & room, mini cheesecake, mini brownie, bonbons en macarons.

Meer High Tea in Haarlem

Naast deze locaties zijn er nog veel meer leuke locaties te vinden in Haarlem. Bekijk het gehele aanbod en vind jouw favoriet! Een High Tea kun je goed combineren met een dagje Haarlem. Hier is namelijk genoeg te zien. Meerdere malen op rij heeft Haarlem het stempel ‘dé winkelstad van Nederland’ gekregen en daarnaast sinds 2012 ook nog eens de meest gevarieerde winkelstad. Het treinstation van Haarlem is terug te zien in de Ocean’s Twelve met o.a. Brad Pitt en George Clooney. Ook onze eigen Nederlandse serie GTST ziet Haarlem graag als hun toneel. Die plekken moet je een keer gezien hebben!

high tea haarlem parck

Geschreven op: 18 mei 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl