6x High Tea in een kasteel

Wil jij in echte luxe genieten van een High Tea? Ga dan op de thee bij een van deze kastelen en landgoederen. Proef de meest bijzondere luxueuze hapjes in combinatie met heerlijke thee. Schuif aan en leef even als een echte lady of lord. Bij welke locatie wil jij wel binnenlopen for some tea?

kasteel maurick high tea

Kasteel Maurick

Kasteel Maurick is een prachtig kasteel dat verscholen ligt in de bosrijke omgeving van Vught. Ze verwelkomen je graag binnen de kasteelmuren. Tijdens de High Tea geniet je niet alleen van de prachtige ambiance van het kasteel, je kijkt ook nog eens uit over de binnentuin en slotgracht. Kruip in de huid van een echte hertog(in) en proef van de lekkerste luxueuze hapjes. Geniet samen met familie, vrienden of collega’s van een bijzondere high tea in een prachtige omgeving in Brasserie Catharina van Maurick. De lekkernijen die door de chef-koks vers worden bereid zijn net even wat meer bijzonder. De Maurick high tea is opgebouwd als een 3-gangen menu. Daarbij passeren kasteelbubbels, amuse rozen, spiraallollies, hartige en zoete etagères.

kasteel maurick high tea

Landgoed Marquette

Landgoed Marquette: een mooie locatie is dé setting voor een fijne sfeer. Bij Chateau Marquette ben je hier zeker van. Met een lange oprijlaan, een slotgracht, een poort én een toren is de ambiance betoverend. Je kunt hier terecht met een grote groep of met z’n tweetjes voor een gezellige High Tea.  Elke laatste zondag van de maand staat het gehele restaurant in het teken van de luxe High Tea. Ontvangst met een bruisend aperitief en gedurende de High Tea kun je onbeperkt genieten van diverse verse theesoorten. Proef van warme, koude, zoete en hartige gerechtjes, zoals soep, quiche, luxe belegde broodjes met vlees en vis, koffiebroodjes, fruit en natuurlijk scones met clotted cream en marmelade.

landgoed marquette high tea

Grand Café Groeneveld

Gelegen op Landgoed Groeneveld vind je Grand Café Groeneveld. Op het landgoed kun je terecht voor een gezellige wandeling, om het kasteel te bewonderen of om even bij te komen in het restaurant. Hier geniet je van heerlijke biologische en/of duurzame streekproducten. En dat proef je tijdens de High Tea: fingersandwiches, quiches, scones, ambachtelijke taartjes en nog veel meer lekkers. Laat je lekker in de watten leggen als iemand van adel.

Groeneveld high tea

Stadsvilla Sonsbeek

Geen écht kasteel, maar wel de ambiance van een landgoed. Sonsbeek is een monumentaal pand met een schilderachtig en magnifiek uitzicht over een al even monumentaal park. Bovenop de Hartjesberg staat Stadsvilla Sonsbeek, in de volksmond ook “Witte Villa” of “Huis Sonsbeek” genoemd. In 1744 gebouwd en sinds 2000 een prachtige plek om heerlijk neer te strijken voor een kopje thee. Een High Tea is altijd leuk voor een uitje! Een feestelijk versierde tafel, intiem voor kleine groepen (te reserveren vanaf 10 personen) of voor een grote groep. Elke High Tea is een feestje! Lekkere zoetigheden aangevuld met heerlijke hartige snacks.

stadsvilla sonsbeek high tea

Foto Sonsbeek: Masha Bakker Matijevic – Photography

Lunchroom de Uitdaging

De Uitdaging is gevestigd in een voormalige pastorie aan de Dorpstraat in Ulvenhout. In dit sfeervolle pand kun je genieten van een heerlijke Engelse High Tea. Ze werken met verse, eerlijke producten en waar mogelijk, afkomstig uit de regio. De oude pastorie en de geheel in stijl gedekte tafel zullen de High Tea een sfeervolle entourage geven. Bij aankomst serveren ze eerst een kopje lievelingssoep van de leerling. Vervolgens kun je genieten van een hartig tussengerecht en daarna proef je van een etagère met luxe mini sandwiches, huisgemaakte plaatkoeken, de welbekende worteltaart en mini desserts van het seizoen. In de zomermaanden is het goed toeven op het zonnige terras, rustiek gelegen aan het Grimhuysenpark.

De Uitdaging is onderdeel van Stichting Buitengewoon leren en werken; er werken jonge mensen die vanwege functiebeperkingen weinig kans krijgen op de arbeidsmarkt. Onder professionele begeleiding leren zij de kneepjes van het vak. Hun enthousiasme en zorgzaamheid creëren een speciale sfeer.

Lunchroom de uitdaging high tea

Kasteel Erenstein

Het sprookjesachtige Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein is een uitstekende locatie voor een vorstelijke High Tea. Het kasteel is gelegen in Zuid-Limburg nabij de grote stad Maastricht. In het restaurant worden culinaire gerechten in combinatie met speciaal geselecteerde wijnen geserveerd. Tijdens je High Tea heb je een geweldig uitzicht op de schitterende tuin. Proef in een luxe sfeer van diverse soorten muffins en kleine cakejes,  bonbons en koekjes, kleine sandwiches of minibroodjes luxe belegd met vis en vlees en uiteraard onbeperkt thee.

Luxe High Tea

Houd jij wel van een beetje luxe? Dan kun je naast High Tea in een kasteel nog veel meer luxueuze locaties bezoeken. Bekijk ons gehele aanbod en zie wat voor mooie plekjes er zijn bij jou in de buurt. Wie weet vind jij wel een nieuwe favoriet!

kasteel erenstein high tea

Geschreven op: 20 juni 2022
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl