High Tea de Stadsbranderij

De Stadsbranderij geniet in Dordrecht bekendheid door de zeer goede koffie. Weten ze ook te verrassen met hun high tea? We reserveerden de High Tea bij HighTea.nl.

Over De Stadsbranderij
Dordrecht wordt steeds populairder. Bewijs zijn de vele leuke leuke plekjes in de stad om te eten en drinken. Een van die plekjes is De Stadsbranderij. De zaak richt zich vooral op koffie en thee. De koffiebonen brandt eigenaar Bas zelf. Het bewijs is de koffiebrander die in midden in de leuk ingerichte zaak staat. De tafel naast de koffiebrander is gedekt. Daar gaan we namelijk de high tea uitproberen.

Onbeperkt koffie en thee
Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet door Bas. Hij zet een sapje voor ons klaar en we kunnen gelijk thee of koffie bestellen. Een van zijn specialiteiten is vers gebrande koffie. Je mag tijdens de high tea dus zowel onbeperkt thee en koffie bestellen. Mocht je dus niet van thee houden, of al genoeg thee op hebben, kun je dus gerust een kopje koffie bestellen.

Klassieke High Tea
Al snel worden de lekkernijen gebracht. Zoals het hoort bij een high tea een mix van hartig en zoet. Het plankje hartig is zelf gemaakt door De Stadsbranderij. Het plankje zoet is geleverd door Koekela. Voor de heerlijke worteltjestaart kun je dus aanschuiven bij de Stadsbranderij.

Mijn persoonlijke favoriet was de hartige scone met olijf en tomaat. In plaats van clotted cream krijgen we er lekkere kruidenkaas bij. Bij het reserveren via Hightea Holland staat er al bij dat je vooraf beter niet kunt lunchen. Een waardevolle tip, want je gaat niet met een lege maag naar huis. Krijg je het niet op? Dan mag je het ook mee naar huis nemen.

Service
We sluiten af met de service. De eigenaar maakt graag een praatje met zijn klanten. Zijn moeder helpt ook mee in de zaak. Zij zorgde ervoor dat we niets tekort kwamen. We zijn er niet aan toegekomen om alle soorten thee uit te proberen, maar we zijn een heel eind gekomen.

De high tea bij De Stadsbranderij Dordrecht is dus zeker een aanrader. De Stadsbranderij zit overigens midden in het centrum van Dordrecht. Mocht je je dus vol hebben gegeten, kun je nog makkelijk door het centrum lopen.

Benieuwd geworden en zelf reserveren?

>> Reserveer de High Tea bij De Stadsbranderij zelf

Geschreven op: 23 december 2018
Suzanne
Wereldreiziger
Suzanne van het blog 'Reizen over de wereld' reist met Vincent de wereld over.