Pilkington’s High Tea

Ik ben samen met mijn dochtertje van 6 naar Restaurant Pilkington’s in den Bosch geweest voor een High Tea. Het is de best geboekte high tea in den Bosch op de site van High Tea Holland dus ik was heel erg benieuwd wat ons te wachten stond.
Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet en valt me het interieur meteen op, het oogt erg gezellig en doet me een beetje denken alsof we echt in Engeland zijn. We worden begeleid naar onze tafel in de serre , een ruimte met heel veel licht en mooie decoratie, zo vallen de vogelkooitjes en de mooie bloemen mij gelijk op.
We krijgen uitleg over hoe het in zijn werk gaat en wat we kunnen verwachten. Ook krijgen we een thee potje met gekookt water en mogen we zelf uit diverse thee soorten kiezen, waar er veel soorten van zijn, dus voor elk wat wils. De eigenaar was ook erg vriendelijk en vroeg of mijn dochter graag melk in haar thee zou willen, hij kwam dus speciaal voor haar een kannetje met melk brengen.

De eerste ronde:
De eerste ronde van de high tea bestond uit zoete hapjes: apple crumble, mini bosche bol, scones, brownies en nog veel meer. Ook de monchou, althans daar proefde het na, was over heerlijk. Wel wat veel maar ik zeg altijd maar: beter te veel dan te weinig.
Naast ons zaten mensen die ook een high tea deden, zij vroegen of ze het zoete gedeelte nog even mochten laten staan omdat ze meer zin hadden in eerst het hartige gedeelte en dat was geen probleem, erg fijn dat ze zo inspelen op de wensen van hun gasten.

De tweede ronde:Pilkingtons Den Bosch High Tea
De tweede ronde bestond uit het hartige gedeelte, wederom weer heel wat. Diverse sandwiches, quiches, olijven, een soort pasteitje en een aardappel – gehakt pie. Ook deze ronde was weer overheerlijk. Mijn dochter smulde enorm van de sandwiches en zei zelf dat ze nog nooit zo’n lekkere boterhammen had gegeten, een groot compliment dus voor Pilkington’s.
Wij hebben erg genoten van de high tea bij Pilkington’s, de sfeer, de hapjes en de omgeving het klopte precies en het leek eventjes alsof we echt in Engeland zaten voor de high tea. Bovendien is het personeel ook erg vriendelijk en legt goed uit wat alles precies is.
Naast de high tea kun je er ook terecht voor de lunch en het diner maar ook voor een heerlijk drankje met één van hun zoete lekkernijen. Zeker een aanrader als je een keer in Den Bosch bent.

Geschreven op: 3 januari 2019
Kelly van der Pol
Healthy blogger
Healthy Kelly - ervaringsdeskundige op het gebied van lifestyle verandering en daarnaast moeder. Ik neem jullie mee in mijn reis tijdens deze verandering en hoop hiermee anderen te inspireren.