Rondvaart High Tea bij Rederij Wolthuis

Den Bosch kun je prachtig bekijken vanaf het water. Wij mochten dat doen tijdens een rondvaart met Rederij Wolthuis. En niet alleen de rondvaart, maar we proefden ook nog eens van de High Tea. Wil jij binnenkort een uitje plannen in Den Bosch? Dan is dit misschien wel wat voor jou. Lees snel wat wij ervan vonden.

Rederij wolthuis high tea den bosch

Schip de Ouwe Dirk

Dit is niet zomaar een locatie, het gaat om een echt schip. Schip de Oude Dirk neemt je mee tijdens een rondvaart door ‘s-Hertogenbosch. Je stapt op bij de St. Janssingel Steiger, midden in het centrum. Vaar over de Dommel, de St. Janssingel, de Dieze, de Zuid-Willemsvaart en de Smalle Haven. Uiteraard vertellen vader en zoon graag wat over de omgeving. De hoogtepunten tijdens deze route zijn: De Citadel: Fort Willem Maria, Oude Dwangburcht uit de 17e eeuw, De Ertveldplas en De Oliemolen. Bezichtig het prachtige centrum en buitengebied van Den Bosch vanaf het water.

We begonnen onze rondvaart binnen in het schip. Hier is het lekker knus en warm. Door de grote ramen kun je de stad bewonderen. Helaas was het tijdens ons bezoek geen stralend weer, maar vanuit het schip is het ook prachtig. We mochten een drankje naar keuze uitkiezen en de High Tea plank werd voorbereid. Natuurlijk konden we het niet laten om ook even op het dek te kijken. Een plek om plaats te nemen met mooi weer of om lekker de wind door de haren te laten gaan. Hier konden we genieten van de High Tea hapjes en ondertussen ook van het uitzicht.

rederij wolthuis high tea

Hartige hapjes

De High Tea wordt in één keer geserveerd. Zo kun je de hele rondvaart ongestoord proeven van alles wat op tafel staat. De hartige hapjes komen van de plaatselijke bakker. We proefden van een Brabants worstenbroodje, twee kleine broodjes met tonijnsalade en Coppa di Parma (het beleg kan variëren) en scones met boter en jam. De broodjes waren lekker vers en het beleg was erg smaakvol. Als echte scone-fans kunnen we zeggen dat deze zeker zijn goedgekeurd. Op naar de zoete plank!

rederij wolthuis high tea den bosch

Zoete plank

De zoete hapjes komen van een Engelse dame die zelf haar patisserie maakt. Dit is een proeverij van kleine taartjes (zoals het eigenlijk hoort). Erg leuk, want zo konden we alles proeven zonder bomvol te zitten. Een heerlijke smeuïge brownie, een red velvet cake, blondie en carrot cake lagen op de plank. Stuk voor stuk een feestje om te proeven. Daarnaast lag er wat vers fruit voor een frisse twist tussen de taartjes door.

high tea den bosch

Rondvaart High Tea

Wat wij vooral erg leuk vonden aan deze High Tea, is dat je naast de heerlijke hapjes ook kunt genieten van de prachtige omgeving. Het is een hele beleving. Kijk om je heen, hoor wat over de omgeving en bespreek het. Dit is ook een heel leuk uitje om te doen met een grotere groep. Ga jij buiten op het dek genieten van het zonnetje of toch lekker knus binnen? Het kan allemaal bij Rederij Wolthuis.

rederij wolthuis high tea

Geschreven op: 21 april 2023
Marel
Content Manager
Als Content Manager verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl