4 tips voor de leukste aankleding bij een high tea

Een high tea is een gezellige manier om een middag met je vrienden samen te komen en in een rustige omgeving bij te kletsen. Onder het genot van de lekkerste hapjes haal je oude herinneringen naar boven. De juiste aankleding is cruciaal voor een sfeervolle high tea. Denk aan de leukste tafeldecoraties en een extra touch. Daarnaast is het leuk om je gasten iets mee te geven. Je kunt bijvoorbeeld zelf een fotokalender maken om je vrienden met een persoonlijk cadeau naar huis te laten gaan. Benieuwd naar hoe jij voor de leukste aankleding bij een high tea zorgt? Lees dan snel verder!

aankleding high tea

Kies een kleurenthema

Het kiezen van een kleurenthema is een belangrijke eerste stap bij het aankleden van een high tea. Baseer dit op het seizoen, een feestdag of ga gewoon voor jouw favoriete kleuren. Voer deze kleuren in de hele ruimte door, van de tafeldecoraties tot de versiering op de muur. Zo gaan jij en je gasten helemaal op in de juiste sfeer.

Decoreer met de leukste accessoires

Daarnaast is het van belang om de leukste decoratie op tafel te hebben staan. Pas deze aan op het kleurenthema om de gewenste sfeer uit te stralen. Een tafelkleed, een etagère voor de hapjes, originele theekopjes, en ook zeker bloemen tillen de aankleding van de high tea naar een hoger niveau. Daarnaast leg je eventueel cadeautjes op tafel neer voor een leuke verrassing bij aankomst.

Verras je vrienden met persoonlijke extra’s

Geef een persoonlijke touch aan de aankleding om de high tea speciaal te maken. Denk aan naamkaartjes, zodat iedereen weet waar ze zitten. Dit kan je ook doen door middel van foto’s van jou en de vrienden. Daarnaast geven menukaarten je gasten een goed overzicht van de hapjes en verschillende soorten thee die je serveert bij de high tea.

Maak het af met de juiste achtergrondmuziek

Tot slot maakt de juiste muziek de high tea helemaal af. Speel rustige en sfeervolle muziek af. Denk aan klassieke muziek, jazz of akoestische liedjes. De muziek moet niet te veel opvallen en dient vooral als achtergrondgeluid. Te drukke muziek past niet bij de sfeer van een high tea; tenzij het thema rock & roll is natuurlijk!

De juiste aankleding bij een high tea is erg belangrijk. Kies een kleurenthema en pas hier de rest van de ruimte op aan. Leuke decoraties, zoals een tafelkleed en bloemen, geven extra sfeer aan de tafel. Met persoonlijke details verras je de gasten en zijn ze meteen onder de indruk. Kies tot slot voor de juiste achtergrondmuziek voor een sfeervolle middag. Dan is het nu tijd om de hapjes voor te bereiden! Geen zin om dat zelf te doen? Bestel dan een High Tea voor thuis. Dan kun jij je helemaal op de aankleding richten!