8 Tips voor de perfecte High Tea in de tuin

Er gaat niets boven een ontspannen high tea in de tuin op een zonnige middag. Het is de perfecte gelegenheid om bij te praten met vrienden en familie, te genieten van heerlijke hapjes en te ontspannen in de buitenlucht. Met deze 8 tips zorg je ervoor dat jouw high tea een groot succes wordt!

tuin high tea

Kies de juiste datum en tijd

Het plannen van een high tea begint met het kiezen van de juiste datum en tijd. Houd rekening met het weer en de beschikbaarheid van je gasten. Een zonnige middag is ideaal, maar zorg voor een alternatief bij slecht weer, zoals een partytent of een overdekte veranda.

Zorg voor een thema

Een thema kan je high tea net dat beetje extra geven! Denk aan een klassiek Engelse Afternoon Tea, een zomerse bloemen high tea of een vintage thema. Gebruik bijpassende tafelkleden, servies en decoraties om de sfeer compleet te maken.

Maak een gastvrije setting

De sfeer van je high tea staat of valt met comfortabele zitplaatsen. Investeer in mooie tuinstoelen en loungesets die niet alleen stijlvol zijn, maar ook comfortabel. Denk aan zachte kussens en eventueel plaids voor wanneer het wat frisser wordt. Een tuinstoelenset met een tafel is ideaal voor het serveren van hapjes en drankjes, terwijl lounge dining sets ervoor zorgen dat je gasten zich echt kunnen ontspannen.

Dek de tafel stijlvol

Een mooi gedekte tafel is een lust voor het oog en zorgt voor een uitnodigende sfeer. Gebruik een elegant tafelkleed, prachtig servies en vergeet de bloemen niet! Verse bloemen in een mooie vaas geven de tafel direct een feestelijke uitstraling.

Bereid een gevarieerd menu voor

Een high tea is niet compleet zonder een selectie van heerlijke hapjes. Denk aan scones met clotted cream en jam, mini-sandwiches, zoete taartjes en hartige quiches. Zorg voor een goede balans tussen zoet en hartig en houd rekening met eventuele dieetwensen van je gasten.

High Tea bestellen voor thuis

Heb je geen tijd of zin om zelf alle hapjes te bereiden? Geen probleem! Tegenwoordig kun je eenvoudig een high tea voor thuis bestellen. Denk aan een heerlijke high tea, gemakkelijk thuis bezorgd in een box, inclusief thee, scones, sandwiches en andere lekkernijen. Dit is een geweldige oplossing om stress te vermijden en toch van een uitgebreide en smakelijke high tea te kunnen genieten.

Thee van kwaliteit

Bij een high tea draait het natuurlijk om de thee. Zorg voor een selectie van hoogwaardige theesoorten, zowel klassiek als exotisch. Denk aan Engelse Breakfast, Earl Grey, maar ook groene thee en kruideninfusies. Ga het liefst voor losse thee in combinatie met verse gember, citroen, sinaasappel en munt. Bied je gasten de mogelijkheid om verschillende soorten te proberen en zorg voor voldoende heet water en theefilters.

Maak het gezellig met verlichting en muziek

Voor een sfeervolle high tea in de tuin is de juiste verlichting essentieel. Lichtslingers, lantaarns en kaarsen zorgen voor een warme en gezellige ambiance, vooral als het begint te schemeren. Een achtergrondmuziekje maakt het geheel af. Kies voor rustige, instrumentale muziek die niet te veel afleidt maar wel bijdraagt aan de ontspannen sfeer.

Met deze tips ben je helemaal klaar om een onvergetelijke high tea in de tuin te organiseren. Geniet van het gezelschap, het heerlijke eten en de prachtige buitenlucht!

high tea tuin