High Tea bij jou thuis

Misschien had jij wel een leuke high tea samen met je moeder of je zussen gepland staan, maar door de corona-maatregelen gaat dit helaas niet door. Dan is dit de manier hoe je zelf een high tea thuis organiseert. Heb je geen zin om zelf een high tea te organiseren? Dan kun je de High Tea ook afhalen bij verschillende locaties of een High Tea box bestellen om thuis te laten bezorgen.

high tea thuis

Voorbereiding

Een high tea is het ideale moment om iets te vieren of om gewoon bij te kletsen met je geliefden. Bij een high tea geniet je van veel thee met heerlijke hapjes. Om de high tea voor te bereiden kun je bedenken wie je uitnodigt voor de high tea en hoe je hen gaat uitnodigen. Vraag ook aan de gasten of ze dieetwensen hebben, zodat iedereen kan genieten van de lekkere hapjes. Het is leuk om zowel zoete en hartige hapjes te maken, zodat er afwisseling is in smaken. Bedenk van tevoren welke hapjes je wilt gaan serveren op welk moment. Het is makkelijk om niet voor moeilijke gerechtjes te gaan of voor gerechtjes die kort van tevoren gemaakt moeten worden. Om overzicht te houden, kun je een menu opschrijven en hierbij bedenken of het genoeg zal zijn. De high tea kun een bepaald thema geven, bijvoorbeeld lente-, Valentijns- of een kleurthema. Wanneer je een thema gebruikt, kun je hier rekening mee houden tijdens de voorbereidingen.

Hapjes

Zoals ik al zei is het belangrijk om bij de hapjes rekening te houden met dieetwensen en om moeilijke hapjes te vermijden. Cakes en muffins zijn een voorbeeld van een makkelijk gerecht, daarnaast kun je deze invriezen en ze dus van tevoren maken. Naast zoete muffins kun je ook heerlijke hartige muffins maken. Koekjes kun je ook prima van tevoren bakken, indien je ze daarna luchtdicht verpakt. Bij een high tea kunnen scones natuurlijk niet ontbreken. Scones zijn heerlijk met clotted cream en jam. Ook sandwiches en bladerdeeghapjes doen het erg goed tijdens een high tea. Deze zijn wel het lekkerste om de dag zelf te maken. Om wat gezondere hapjes te serveren kun je een verse fruitsalade maken met eventueel wat yoghurt. Wanneer er iemand langskomt met een glutenallergie kun je bijvoorbeeld kiezen voor een appeltaart  of heerlijke chocochunks.

Drinken

Tijdens een high tea wordt natuurlijk thee gedronken. Het is leuk om veel verschillende soorten (losse en verse) thee te serveren. Verse muntblaadjes, stukjes verse gember, schijfjes citroen, losse thee of theezakjes doen het altijd goed. Iedereen kan dan zijn eigen smaak kiezen en afwisselen met verschillende smaken. Zorg dat iedereen zelf de theesoorten kan kiezen en pakken, dan hoef je alleen een grote (thermos)kan of een leuke theepot met heet water op de tafel te zetten. Bij de theetafel kun suiker en honing klaarzetten, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen. Daarnaast kun je voor de liefhebber ook koffie of verse sapjes klaar zetten. Om de high tea wat luxer te maken kun je vooraf een glaasje bubbels/prosecco serveren in mooie glazen. Dit is een leuk begin van de high tea.

Tafel

De opmaak van de tafel en de omgeving is mede bepalend voor de sfeer tijdens de high tea. Koop een mooi tafelkleed en versier de kamer om een gezellige sfeer te creëren. De tafel kun je leuk opmaken met bordjes en leuke mokken. Plaats mooie etagères op de tafel om hoogteverschil te creëren. Dit zorgt ervoor dat de gedekte tafel er mooier en overzichtelijker uitziet. Maak bijvoorbeeld een etagère met hartige hapjes en een met zoete hapjes. Of doe het op de traditionele manier: onderaan de hartige hapjes en bovenin de zoete lekkernijen. Dan kan iedereen onderaan beginnen en smikkelen tot ze bovenaan zijn.

Nu alles geregeld is kun je genieten van de high tea. Vind je het toch veel moeite om alles zelf te maken? Reserveer dan bijvoorbeeld bij Maak Rotterdam, Konditorei Noor of  bij een van de Anne&Max locaties. Bij deze en veel andere locaties is het mogelijk om de High Tea af te halen. Zo kun je er thuis lekker van genieten.

high tea thuis

Geschreven op: 31 maart 2020
Joriene
Stagiaire
Als stagiaire werkt Joriene onder andere aan het schrijven van blogs en artikelen voor HighTea.nl