Hoe organiseer je zelf een High Tea? Tips en tricks

Wat is de reden waarom je graag zelf een High Tea wil gaan organiseren? Misschien staat er een babyshower op de planning, een dagje bijkletsen met vriendinnen of je pakt maar al te graag een keer goed uit voor Moederdag. In alle gevallen ben je erg druk op zoek naar manieren waarop je dit goed voor kunt bereiden. Want al die lekkere hapjes moeten natuurlijk ook een leuke uitstraling hebben. We helpen je graag op weg met een paar erg handige tips. Laat het bakken en koken dus maar snel beginnen!

high tea organiseren cupcakes

Traditionele High Tea

Wist je dat een traditionele High Tea aan een aantal belangrijke kenmerken moet voldoen? Alle gerechtjes moeten natuurlijk worden gepresenteerd op de klassieke etagère. Maar op het gebied van de gerechten zijn er ook een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Houd er bijvoorbeeld altijd rekening mee dat er zowel zoete als hartige gerechten terug moeten komen. Hierbij kun je denken aan scones, quiches en sandwiches. Om het nog niet eens te hebben over alle lekkere zoeternijen.

Easy cupcakes maken

En wil je ook maar al te graag de cupcakes zelf gaan maken? Maak het jezelf gemakkelijk en ga met een handige bakmix aan de slag. Hierdoor kun je de topping ook meteeen maken en heb je het dus binnen een mum van tijd voor elkaar gekregen. Het oogt meteen erg feestelijk en natuurlijk reuze gezellig. En dat is waar een High Tea helemaal om draait. Pak uit met lekker veel kleur, zodat de High Tea ook nog eens erg fotogeniek is. Hierdoor heb je meteen een erg leuke herinnering waar een enorm lange tijd over kan worden nagepraat.

Een mold voor mooie creaties

En hoe weet je nu zeker dat je de mooiste creaties op tafel gaat toveren? Heel simpel! Investeer in de nodige accessoires waar dat net even wat beter mee gaat. Je kunt daarbij denken aan handige molds. Of kies voor suikertjes in de vorm van parels of andere leuke decoraties. Dit is de kers op de taart en het maakt het totaalplaatje helemaal compleet. Wat voor soort creaties wil je het liefste gaan maken tijdens een High Tea die op de agenda staat?

cupcakes