Vier Moederdag met een heerlijke High Tea

Moederdag is dé dag om onze mamma’s eens extra in het zonnetje te zetten. Want, staat ze niet altijd voor je klaar en is ze eigenlijk gewoon niet de leukste en liefste vrouw ter wereld? Natuurlijk wil je je moeder op Moederdag eens echt goed verwennen en haar een leuk cadeau geven. Je kunt haar natuurlijk weer bloemen of parfum geven, maar denk ook eens aan een originele high tea.

Samen herinneringen maken

Wanneer je iets samen doet geef je een cadeau dat blijft. Het samen iets ondernemen, samen lachen en het voeren van goede gesprekken zijn momenten waar je later met veel plezier aan kunt terugdenken. Juist met je moeder is dit zo waardevol. Een high tea is bij uitstek een moment waarop je echt eens goed kunt bijpraten, terwijl je kunt geniet van allerlei lekkernijen. En, houden we niet allemaal van samen lekker eten?

Moederdag High Tea

High tea voor het hele gezin

Je kunt natuurlijk die een-op-een tijd inplannen met je moeder, maar een high tea is ook erg leuk met het hele gezin. Een gezellige middag inplannen met de familie is een onvergetelijk cadeau. Ook kinderen genieten van de mooie kleine taartjes en gebakjes en vaak zijn er op Moederdag leuke activiteiten voor kinderen bij de restaurants ingepland.

Een echt cadeau

Wil jij jouw moeder verrassen met Moederdag? Dan is een fysiek cadeau ook altijd erg leuk. Als je samen wil gaan high tea-en en ook graag iets tastbaars wil geven, dan is de High Tea cadeaubon hét perfecte cadeau. Deze cadeaubon is een mooie kaart die je kunt geven aan je moeder. Aan deze kaart kun je ook nog een cadeau toevoegen zoals een doos chocolade. Samen kunnen jullie een leuke locatie uitzoeken om de cadeaubon in te wisselen. Vervolgens hoeven jullie alleen nog maar te wachten op de dag waarop deze heerlijke high tea plaatsvindt.

Waar komt high tea vandaan?

High tea komt oorspronkelijk uit het Engeland van rond de 18e eeuw. Het moment tussen de lunch en het diner vroeg om een tussendoortje en men dronk dan thee met daarbij een versnapering. De lagere klasse at vaak iets hartigs bij de thee, terwijl de rijkeren juist meer taart en koek serveerden. In de hogere kringen werd het vooral ook gezien als een sociaal moment, de arbeiders gebruikten het vooral om de honger te stillen. Rijkere dames konden soms uren zitten kletsen bij de thee, waardoor het naast een eet- en drinkmoment ook een sociaal moment op de dag werd.

De high tea nu

Wij kennen de high tea nu ook als een lichte maaltijd die je geniet tussen lunch en diner in, bestaande uit thee en allerlei verschillende hapjes. Bij de meeste high tea’s worden er verschillende soorten thee geserveerd en vind je kleine sandwiches, scones en zoetje taartjes, gebakjes en koekjes. Je neemt de tijd voor een high tea: je kunt verschillende smaken thee proberen en de tijd nemen alle hapjes uit te proberen. Deze hapjes en snacks worden mooi gepresenteerd op etagères en traditioneel gezien eet je van onderen naar boven: onder liggen de hartige snacks zoals kleine sandwiches met zalm en kip, in het midden liggen de halfhartige traktaties zoals de scone met room en bovenaan vind je de zoetigheden.

Een high tea op ieder moment van de dag

Oorspronkelijk werd de high tea rond een uur of 15.00 gehouden, maar dat hoeft natuurlijk niet. Op Moederdag mag moeder natuurlijk eerst lekker uitslapen en kun je haar daarna meenemen naar de high tea rond een uur of 13.00 uur. Of je verwent haar juist aan het einde van de middag met een high tea met een heerlijk glas bubbels erbij. Zoveel moeders, zoveel wensen!

Extra feestelijk

Een high tea is vaak heel mooi aangekleed om dat gevoel van verwennerij extra te benadrukken. De tafels is mooi opgemaakt en de hapjes en drankjes worden aangepast op de gelegenheid. Ook de zoetigheden worden afgestemd op de gelegenheid. Heb jij een idee hoe je jouw moeder op deze dag nog meer kunt verrassen? Overleg met de locatie hoe je de high tea kunt aankleden naar eigen wens. Moederdag is altijd de tweede zondag in mei. Wanneer je op tijd een high tea reserveert weet je zeker dat je je moeder die onvergetelijke middag kunt geven.

Geschreven op: 29 mei 2019
Marjolein
Redactie HighTea.nl
Marjolein zorgt als content medewerker voor redactionele teksten en werkt tevens op de klantenservice van HighTea.nl
High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden