5x High Tea in een echt theehuis

Altijd al een keer willen High Tea’en in een echt theehuis? Lees dan verder. In dit blogje 5x High Tea in een echt theehuis, laat ik 5 sfeervolle theehuizen zien waar je kunt snoepen van een heerlijke high tea. Een theehuis is vaak een lekker knus restaurantje met allerlei verschillende vintage theekopjes en theepotten. Ook maken ze in theehuizen vaak heerlijke zelfgemaakte taarten om te proeven.

theehuis high tea het oude paard

Theehuis Het Oude Paard

Theehuis het Oude Paard is een van de nieuwste parels in de horeca van Soest. Hier kun je genieten van een heerlijke High Tea binnen de prachtig gerenoveerde boerderij. Zoek een fijn plekje uit op het zonnige terras of onder de schaduw van een van de fruitbomen op het terrein. Als je de voorkeur geeft aan een knusse sfeer binnen, ben je van harte welkom in een van de gezellige kamers van de boerderij. Wat zo uniek is aan deze High Tea plek is dat een deel van de opbrengst van het Theehuis en de verhuur van ruimtes naar het Paardenkamp gaat zodat de paarden kunnen genieten van een welverdiend pensioen.

theehuis t bluk

Theehuis ’t Bluk

Bij Theehuis ’t Bluk in Laren kan je in een echt theehuis genieten van een heerlijke High Tea. Tijdens de High Tea proef je van de hartige en zoete gang. De hartige gang bestaat uit verschillende seizoens broodjes met vis, vlees en vegetarische opties. Ook wordt er een soep van het seizoen geserveerd. De zoete gang is heel divers, waar de hapjes van macarons, red velvet, donkere chocolade brownie tot Yuzu cake gaan. Uiteraard inclusief thee. Je kunt kiezen uit 15 smaken verse thee die ze per glas serveren. Mocht je een gluten allergie hebben, dan kan je hier ook een glutenvrije High Tea krijgen. Het theehuis is gelegen op een prachtig stukje natuur en heeft een terras op het zuiden, hierdoor kan je ook heerlijk in de zon genieten van je High Tea.

theehuis yume

Yume Koffie- en Theehuis

In Boskoop heb je Yume Koffie- en Theehuis, waar je kan genieten van een goed verzorgde High Tea. Op deze prachtige, groene locatie serveren ze een heerlijke High Tea. De High Tea bestaat uit een zoete en een hartige ronde, van een soepje tot diverse taartjes en verschillende soorten losse thee.

theehuis high tea

Koffie- en Theehuis KoekKoek

In het groene hart van het gezellige Berlicum, kan je bij Koffie- en Theehuis KoekKoek genieten van een lekkere High Tea. Bij de High Tea krijg je een etagère met hartige hapjes, waaronder een mini soepje, belegde briochebroodjes, pizzabonbon en een quiche. De zoete etagère bestaat uit scones, brownies, taartpuntjes, ricotta plaatcake en nog meer andere zoete lekkernijen. Ben je met de kleintjes, dan hebben ze ook een kinder High Tea. De Kinder High Tea bestaat uit 3 gangen. Een hartige gang, een zoete gang en een optionele gang. Bij deze High Tea’s zit onbeperkt GLUK-thee.

theehuis horsten high tea

Theepaviljoen de Horsten

Theehuis Theepaviljoen de Horsten ligt verscholen in het groen op de Koninklijke Landgoederen de Horsten tussen Wassenaar en Voorschoten. Je wordt bij deze High Tea ontvangen met een glaasje bubbels vervolgens krijg je heerlijke sandwiches en daarna de zoete lekkernijen. ‘s Zomers kun je heerlijk op het terras luisteren naar de vogels, onder het genot van een heerlijke Engelse High Tea met geurige theeën en Champagne.

Theehuizen

Ben je opzoek naar andere theehuizen bij jou in de buurt? Bekijk dan alle high tea locaties en wie weet vind je wel een nieuwe favoriet bij jou in de buurt!

Geschreven op: 8 maart 2024
Sidney
Redactie HighTea.nl
Als stagiaire schrijft Sidney onder andere blogs voor HighTea.nl