High Tea bij De Zeeger

Wij gingen op de thee bij Restaurant De Zeeger in Alphen aan den Rijn. Hier gingen we niet alleen proeven van hun (ijs)thee, maar ook van allerlei lekkere hapjes. De High Tea bestaat uit een ronde zoete hapjes, een ronde met sandwiches en een ronde met scones en quiche. Benieuwd wat wij ervan vonden? Lees dan vooral verder.

De Zeeger

Restaurant De Zeeger

De Zeeger zit goed verscholen achter de Golfbaan. Vanaf het grote (deels overdekte) terras kijk je uit op de golfvelden en de natuur. Dit geeft een rustige en laagdrempelige sfeer. We werden vriendelijk ontvangen door het personeel en kregen een mooi plekje op het terras. Aangezien het erg warm weer was hadden we van tevoren gevraagd of het een High Ice Tea kon worden, met ijsthee in plaats van normale thee. Die kregen we meteen toen we gingen zitten samen met de eerste hapjes.

Zoete hapjes

Als eerste kregen we een etagère met zoete hapjes. De etagère was rijkelijk gevuld met: brownies, koekjes, kokosblokjes, chocosoesjes op een stokje, chocoladetruffels met citroen en munt vulling en bramentaartjes. Een voor een proefden we van de hapjes en daar dronken we ijsthee bij. Het was moeilijk om een favoriet te kiezen, want eigenlijk smaakte alles erg goed. Aangezien ik een echte chocoladeliefhebber ben, moet ik toch zeggen dat ik de soesjes en truffels het lekkerste vond. Maar niet iedereen was het daarmee eens. Deze bramentaart puntjes waren ook een succes.

de zeeger

Sandwiches

Toen we nog aan het genieten waren van de zoete hapjes, werden er ook sandwiches gebracht. Zo konden we ervoor kiezen om zoet en hartig te combineren of om eerst het een te eten en dan het ander. Er waren vier verschillende soorten sandwiches: komkommer roomkaas, zalm, tonijnsalade en serrano ham. Het handige van een High Tea is dat je alles kan delen, houdt de een meer van vis en de ander van vlees? Dan kun je met elkaar ruilen. Zo is er voor ieder wat wils. De sandwiches waren traditioneel bereid: witte boterhammen diagonaal doorgesneden en de korstjes eraf. Die vonden we ook erg goed smaken, zeker in combinatie met de (echte) ijsthee.

De zeeger

Scones en quiche

Toen we eigenlijk al dachten dat we alles gekregen hadden, kwam de serveerster aangelopen met verse scones en warme quiche. Dat was een verrassing. Gelukkig hadden we nog wel een plekje voor deze hapjes. Aangezien ik dol ben op scones, kon ik er echt geen nee tegen zeggen. Al moet ik eerlijk zijn dat ik al best wel vol aan het raken was. De scones werden geserveerd met cream en jam. Van binnen waren ze nog lekker warm en aan de buitenkant waren ze knapperig. Ik heb al heel wat scones voorbij zien komen, inclusief mijn eigen chocolade scones. Maar ik moet zeggen dat deze scones ook wel erg lekker waren. En de groente quiche smaakte ook erg goed!

Wat vonden we ervan?

Wat zaten wij vol! Maar beter te veel dan te weinig, toch? De grote eters hebben de kleinere eters een beetje geholpen, dus dat scheelt. Ik denk dat je de bui al een beetje voelt hangen: we vonden het erg lekker. Daarnaast waren we heel blij dat De Zeeger onze High Tea had omgetoverd tot een High Ice Tea. Op die manier is het zelfs super om te genieten van een High Tea met warm weer. Dus zeker een aanrader om de High Ice Tea te kiezen bij een zomerse dag. Elke High Tea is anders en zo ook die van De Zeeger. Zo kregen we eerst zoete hapjes en daarna de sandwiches, quiche en scones. Wil jij deze High Tea ook wel proeven? Reserveer dan een High Tea bij de Zeeger.

zeeger high tea

Geschreven op: 21 juni 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl