High Tea bij Pipa Streetfood Bar

Wij gingen op de thee bij Pipa Streetfood Bar. Dit gezellige restaurant is gelegen tussen de  prachtige Morspoort en Molen de Put in het centrum van Leiden. Hier gingen we proeven van de sfeer én natuurlijk van de High Tea. Lees wat wij hiervan vonden.

High Tea Pipa

Over Pipa Streetfood Bar

Voorheen kenden wij Pipa als De La Soul. Dit was een gezellige bar waar vooral soulfood werd geserveerd. Vorig jaar waren ze bezig met een nieuwe menukaart en voordat ze het wisten weken ze af van soulfood en werd het juist meer streetfood met smaken van over de hele wereld. Daarbij hoorde ook een ander jasje en toen ontstond er eigenlijk een heel ander concept. Het interieur werd omgegooid en bij een nieuw concept, hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. De eigenaren waren ooit op vakantie geweest in een Braziliaans kustplaatsje dat Pipa heette. Deze naam vonden ze goed aansluiten bij de nieuwe sferen en het werd: Pipa Streetfood Bar.

Pipa Streetfood Bar

Sfeer en uitstraling

In hartje Leiden vind je Pipa Streetfood Bar. Vanaf Leiden station is het maar een paar minuten lopen. Je loopt bijna tegen de prachtige Morspoort aan en dan ben je er. Op zonnige dagen kun je genieten op het sfeervolle terras. Er is een terras aan de gevel met kleedjes, heaters en zonneschermen. Hier kun je ook lekker zitten als het wat kouder is. Met erg mooi weer is het ook goed te vertoeven op het terras naast de Morspoort. Een lekkere levendige plek om te zitten. Het was een regenachtige dag toen wij langs kwamen, maar dat was geen probleem, want binnen kun je ook erg leuk zitten.

Voorin het restaurant kun je plaatsnemen aan de bar of aan hoge tafels bij het raam. In het achterste gedeelte heb je lage tafels met kussentjes. Het restaurant is gedecoreerd met mooie muurschilderingen en veel planten. Dit zorgt voor een gezellige en knusse sfeer.

Pipa streetfood bar

Hartige hapjes

Het potje thee stond al op tafel met allemaal lekkere theesmaakjes. De thee van Peeze zat in een soort envelopje met hierbij een kaartje en een verhaaltje. Mijn groene thee was biologische, fairtrade thee uit Sri Lanka. Dat is wel iets anders dan de Pickwick thee. De High Tea werd geserveerd op een plank. Wij weten natuurlijk dat je eerst de hartige hapjes hoort te eten en daarna de zoete. Dus daarom begonnen we met de broodjes. We proefden van: mini buns met garnalenkroketjes, mangocompote en sla, een mini bun met parmaham en paprikaspread en pitabroodjes met (vega) paddenstoelen shoarma. Wij vonden de hartige hapjes erg verrassend en lekker. Het past goed bij het streetfood concept.

High Tea Pipa

Zoete hapjes

Na de hartige hapjes was het tijd voor de zoete hapjes. We proefden van: brownies met noten, carrotcake, aardbeien met een crumble, pannacotta glaasjes en spekkoek. Wij vonden de zoete hapjes ook erg lekker. De brownies waren lekker smeuig, de carrotcake had een goede roomlaag, de pannacotta was echt een verrassing en we zijn simpelweg gek op spekkoek.

high tea pipa

Pipa’s High Tea

Wat wij vonden van de High Tea? Het was zeker geen standaard traditionele High Tea. Er waren veel gedurfde keuzes en combinaties. Maar ik houd ervan! Het sluit goed aan bij het streetfood concept: lekkere en verschillende dingen om te proeven. Ik ben eerlijk gezegd wel voorstander van de gangen. Dus eerst een ronde met hartige hapjes en dan met zoet. Dit ook zodat je wat langer kunt zitten en niet te snel alles op eet. Maar dat was dan ook de enige tip die we mee kunnen geven. Het is een gezellig restaurant met een goede sfeer en we werden geholpen door een zeer vriendelijke serveerster. Aanrader dus!

Wil jij ook bij Pipa Steetfood Bar proeven van al deze hapjes? Serveer dan Pipa’s High Tea.

Pipa high tea

Pipa streetfood bar

Geschreven op: 29 oktober 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl