High Tea bij Ubica Utrecht

Wij gingen op bezoek bij Ubica Utrecht. Deze gezellige locatie is gelegen aan de Ganzenmarkt, waar het goed vertoeven is op het terras. De thee stond al op tafel en later werden er zoete hapjes en sandwiches gebracht. Lees wat wij van de High Tea vonden.

High Tea Ubica Utrecht

Sfeer op het terras

Op dit moment heeft Ubica nog een groter terras dan normaal. Ze hebben (vanwege COVID-19) een extra deel gekregen op de Ganzenmarkt. Het zonnetje scheen en het terras zat lekker vol. Er hing een gezellige sfeer en het terras zag er netjes uit. Voor ons was er een leuk klein tafeltje gereserveerd, waar de thee al klaar stond.

Ubica terras

Ubica Tea Time

De pot thee werd gevuld, er werd verse munt en gember op tafel gezet en er stond een hele theedoos vol met Slow Tea. Het is duidelijk dat Ubica de thee wel serieus neemt. Wij begonnen met een glas verse munt thee. Ondertussen werd er een plank vol hapjes op tafel gezet. De vriendelijke ober gaf ons uitleg over alles wat erop lag. We zagen allerlei verschillende zoete hapjes en diverse broodjes en sandwiches. Tijd om te proeven!

Ubica Tea

Hartige hapjes

Bij een High Tea begin je altijd met de hartige hapjes, dus dat deden we. Er lagen verschillende sandwiches en broodjes op de plank: een focaccia met pesto, mozzarella en tomaat, een ciabatta met verse tonijnsalade, een Italiaanse bol met gerookte zalm en eiersalade en een mini clubsandwich met kip, bacon, kaas en tomaat. Dit smaakte erg goed! Onze favoriet was toch echt de focaccia met pesto, mozzarella en tomaat. Het broodje had veel smaak en was lekker knapperig, terwijl de kaas lekker zacht was.

Ubica High Tea

Zoete hapjes

Na de hartige hapjes, was het tijd voor de zoete hapjes. Dit bestond uit een proeverij van allemaal mini taartjes. We proefden van: dadel brownie, pistache cake, spekkoek en twee glutenvrije taartjes waarvan een met chocolade en een vruchtentaartje. Daarbij lagen toefjes van caramel en van rood fruit en er lagen aardbeien en blauwe bessen. Hierbij schonken we nog een lekkere kop verse thee in.

Ubica Thee

Wat vonden wij van Ubica’s High Tea?

Wij zijn erg enthousiast over de High Tea. De tafel was bij ontvangst mooi gedekt en we kregen direct theewater met verse munt, gember en verschillende zakjes Slow Tea. Het aanbod van thee was erg goed. Vervolgens kregen we een plank met zoete en hartige hapjes. We vonden alles erg goed smaken. De hoeveelheid was voor ons precies genoeg. Bij deze High Tea krijg je dus wel in één keer alle hapjes. Misschien dat het ook leuk zou kunnen zijn als je bijvoorbeeld eerst een ronde met hartige hapjes krijgt en daarna met zoete hapjes. De thee was wel onbeperkt, het water werd telkens bijgevuld door het vriendelijke personeel.

Na de High Tea hebben we nog even binnen gekeken. De inrichting van Ubica is erg mooi en verzorgd. Het restaurant bestaat uit verschillende delen, waarvan ook een serre en een wijnkelder. Wil je een keer bekijken hoe het eruit ziet? Boek dan die heerlijke High Tea van Ubica Utrecht. Met mooi weer kun je lekker op het terras zitten en anders in het sfeervolle restaurant.

Ubica interieur

Ubica interieur

Geschreven op: 5 augustus 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl