High Tea bij Cé in Hotel Central in Den Bosch

Samen met een vriendin ben ik voor een High Tea naar Hotel Central gegaan in Den Bosch. Het hotel is gevestigd op een van de mooiste plekken in Den Bosch. Namelijk aan de Historische Markt. Wij hadden dan ook een high tea met uitzicht op de markt. Niet alleen het uitzicht was mooi maar ook de chique ingerichte tafel geheel in high tea stijl. Alleen al de hiervoor benoemde punten beloofde veel goeds, de high tea was nog niet eens begonnen.

Het personeel begroette ons vriendelijk en we kregen al vrij snel een uitleg over de high tea. Er was meer dan genoeg keuze aan thee. Je kon kiezen uit losse thee en diverse smaken theezakjes. De theepot werd warm gehouden en wij konden onbeperkt de theepot laten bijvullen. Dat hebben wij ook zeker gedaan. Ik kan mij niet eens meer herinneren hoeveel thee ik heb gedronken.

De High Tea
De eerste gang werd geserveerd op een mooi opgemaakt bord. Wij kregen een pasteitje met verse ragout van champignons en kalfsvlees en een quiche met zalm en spinazie. Beide gerechtjes waren heerlijk. Het was wel een zwaar begin van de high tea. Vooral het pasteitje was redelijk vullend. Achteraf gezien had het pasteitje van mij iets kleiner gemogen omdat je nog zoveel meer lekkers krijgt.

De tweede gang was een etagère met verschillende sandwiches, waaronder zalm, beenham, oude kaas en rosbief. Echte klassieke high tea sandwiches!

Vervolgens kregen wij onze derde gang: een selectie van diverse zoetigheden. Dit is mijn favoriete gang! De etagère was opvallend mooi opgemaakt. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen het zag er allemaal zo lekker uit. Het was leuk dat wij veel kleine zoetigheden kregen waardoor we verschillende dingen konden proeven. Bij sommige high tea krijg je bijvoorbeeld maar 3 grote zoetigheden terwijl het juist leuk is om diverse dingen te proberen. Uiteraard kregen wij ook nog een huisgemaakte warme scone. De scone was heerlijk van smaak!

Meestal denk je na de zoetigheid dat een high tea is afgelopen maar nee, bij de high tea van Hotel Central in den Bosch krijg je ook nog een vierde gang. Ik kreeg een kaasplateau met Engelse kazen. Mijn vriendin kreeg mini’s ijshoorntjes met diverse ijssmaken. Zij is namelijk allergisch voor kaas. Op deze manier hebben ze een super leuk en lekker alternatief gemaakt voor haar. Ik vroeg mij af of ik de kazen nog zou op krijgen maar het was juist lekker om na de zoetigheid toch nog even wat hartigs te eten. Het was dan ook een perfecte afsluiter!

Gastvrijheid
Het personeel van Hotel Central is zeer vriendelijk. Bij elke gang kregen wij een duidelijke uitleg over het eten. Er werd thee ingeschonken op het moment dat onze thee glazen leeg waren. Ze vroegen bij elke gang of het allemaal naar wens is. Ik benoem dit in het bijzonder omdat ik de gastvrijheid persoonlijk een belangrijk onderdeel vind bij het eten buitenshuis. De gastvrijheid is hier zeker van hoge kwaliteit waardoor ik optimaal heb kunnen genieten van mijn high tea.

Aanrader
Hou jij van een klassieke high tea op een mooie locatie met o.a. heerlijke sandwiches en zoetigheid. Dan is de high tea bij de Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch zeker een aanrader. Oja, ik heb één tip: eet niet te veel voordat je gaat. Je krijgt namelijk meer dan genoeg lekkers!

Benieuwd geworden en zelf reserveren?

>> Reserveer de High Tea bij Cé in Hotel Central zelf

Geschreven op: 3 januari 2019
Laura
Foodblogger
Graag wil ik met iedereen delen dat gezond eten niet vies of eentonig hoeft te zijn en dat doe ik d.m.v. mijn Instagram account en ook via mijn website Healthy Food By Lau