De 4 leukste High Tea locaties in Tilburg

Ben je wel eens in het altijd gezellige Tilburg geweest? Waarschijnlijk ken je het wel van carnaval, maar er is in Tilburg nog veel meer te doen. Ga bijvoorbeeld een High Tea in Tilburg doen en combineer dit met een leuke activiteit. Tilburg wordt ook wel omschreven als een sociale stad met veel humor. In Tilburg is ook veel historie terug te vinden. Het is een stad van makers en doeners waar de tijd niet stil staat. Met veel leuke restaurantjes, cafeetjes, kroegen en winkels kan je je in Tilburg altijd wel vermaken.

karakter tilburg high tea

Karakter Tilburg

Wil je een gezellige High Tea doen met vriendinnen, vrienden of familie? Dan ben je bij Karakter aan het goede adres. Deze locatie is zowel een restaurant met dagverse producten als een super hippe snackbar Friethuys waar ambachtelijke snacks worden bereid. Je krijgt in ieder geval genoeg om te proeven en het ziet er ook heerlijk uit. Doe de High Tea samen en geniet van een de hartige hapjes als een heerlijk soepje, mini club sandwiches, glaasje rosbief, gamba’s en warme nacho’s. Ook krijg je een selectie van heerlijke zoete lekkernijen en veel verschillende verse thee als verse munt. Heb je speciale dieetwensen als glutenvrij en vegetarisch? Karakter kan hier rekening mee houden wanneer je het aangeeft bij de reservering!

karakter tilburg

Eethuis Twintig

Eethuis Twintig is een bruisende plek aan de prachtige Piushaven.  Een High Tea van Eethuis Twintig is ideaal als je een middag tot rust wil komen en ondertussen wil bijkletsen met je familie of  beste vriendin(nen). Samen theeleuten en je vingers aflikken bij wat lekker hapjes in het gezellige restaurant.  Wat je precies krijgt, dat houden ze nog even geheim. Je wordt ontvangen met een glaasje bubbels en als opwarmertje beginnen we in ieder geval met een soepje. Daarna is er van  alles om van te genieten. Wat dacht je van een etagère met luxe belegde broodjes, hartige bites, muffins en scones met marmelade! We sluiten de high tea af met een mix van huisgemaakte zoetigheden.

Eethuis Twintig tilburg

Everything Sweet

Net buiten Tilburg, in Rijen, vind je Everything Sweet. Het is alsof je in De Negen Straatjes in Amsterdam loopt, op de Meent in Rotterdam of aan de Oudegracht in Utrecht. Onderweg kom je Everything Sweet tegen. Een koffie en lunchroom in Rijen die ook prima in zo’n grote stad als Amsterdam, Utrecht, Tilburg of Breda past, met een interieur dat rechtstreeks uit een woonmagazine lijkt te komen. De geur van verse thee, gemalen koffie en chocolade komt je tegemoet en nodigt je uit om plaats te nemen in een knus hoekje of aan de lange leestafel, zodat je ter plekke kunt genieten van al dat lekkers. Je kan niet in de omgeving Rijen zijn geweest zonder genoten te hebben van een heerlijke High Tea. Proef van een huisgemaakt soepje, een lekker belegd broodje, een sapje. kopje thee, versgemalen kopje koffie naar keuze, yoghurt, taartjepuntje en meer. Laat je vooral lekker verrassen.

high tea rijen tilburg

Mercure Tilburg

Bij Mercure Tilburg kan je terecht voor een heerlijke High Tea! Alles wordt met liefde voor puurheid gemaakt. Start met een heerlijke bubbel en verschillende amuses. Vervolgens prikkel je jouw smaakpapillen met een overheerlijke soep, verschillende sandwiches en yoghurt met fruit. Sluit de High Tea af met zelf gekozen friandises uit eigen koeling. Voor het samenstellen van de High Tea hebben ze de handen ineengeslagen met lokale leveranciers. Zo serveren ze Friandises van So Delish uit Tilburg én ijstaart van ’t IJsboerinneke in Moergestel, dat door oud collega Marc wordt gemaakt van het ambachtelijke ijs van de koeien van het land. Kom jij snel proeven?

High Tea in Tilburg

Wist je dat er in Tilburg veel te doen is? Heb je lekker genoten van je High Tea in Tilburg, ga er dan nog even op uit. Maak bijvoorbeeld een mooie fietstour en combineer deze met een lekkere High Tea. Zo ontdek je alle verborgen pareltjes van Tilburg. Wandel of fiets ook eens langs Paleis-Raadhuis, dat in opdracht van Koning Willem II is gebouwd. Heb je wel eens gehoord van Kruikenzeiker? Waarschijnlijk niet als je niet uit Tilburg komt. Dit is namelijk de bijnaam voor echte Tilburgers! De naam is verbonden aan het Tilburgse verleden als textielstad. De arbeiders moesten in deze tijd namelijk hun urine in een krui verzamelen, ofwel letterlijk ‘kruik zeiken’. Nu komt de naam voornamelijk terug tijdens Carnaval, maar is het beeld van de arbeider nog wel te bewonderen. Wil je naast je High Tea in Tilburg dus nog wat leuks doen? Ga lekker op avontuur!

Mercure high tea tilburg

Geschreven op: 5 oktober 2021
Jessica
Redactie HighTea.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl.