High Tea in Molenrij

Molenrij is een dorpje in de gemeente Het Hogeland in de provincie Groningen. Het dorp is ontstaan rond een tweetal molens die hier stonden nabij de maar. Molenrij vormde vroeger een laad- en losplaats voor agrarische producten uit omtrek. In dit landelijk gebied, in het voormalige Korensant (Herberg van Ede) kun je genieten van een heerlijke high tea.

Molenrij

Leuke locatie in Molenrij:

Filtering

Meer over High Tea in Molenrij

Het dorp ligt op een kwelderwal aan het Molenrijgstermaar. De kwelderwal werd later verhoogd tot een dijk, die na de aanleg van latere dijken weer werd afgegraven. De huidige Hoofdstraat van het drop vormde lange tijd een grindweg, die in 1875 werd voorzien van klinkers. Het haventje van Molenrij en de aangelegen arbeidershuisjes stond vroeger lokaal ook wel bekend als Balkan, als referentie aan de vele conflicten die bewoners (met uitgebreide gezinnen) onderling hadden over de beperkte ruimtes bij de kleine huisjes. Tegenwoordig is het een recreantenhaven die dient voor de pleziervaart.

Het dorpje wat zo’n 130 inwoners telt, ligt iets ten oosten van het grotere dorp Kloosterburen. Een heerlijke high tea is altijd een goed idee! Met elkaar genieten van lekkere hartige en zoete hapjes eten met onbeperkt thee. Om de belevenis compleet te maken kun je in plaats van alleen thee ook starten met een glas prosecco of zelfs een glas champagne. Soms gebruiken restaurants overigens ook de term Afternoon Tea maar hiermee wordt eigenlijk hetzelfde bedoeld. Zachte scones met clotted cream en jam, huisgemaakte taartjes, sandwiches, brownies, bonbon chocolaatjes en lekkere koekjes. Als dat geen traktatie is, weten wij het ook niet meer.

Op nog geen 10 minuten ligt ook van het Unesco werelderfgoed de Waddenzee.

Bekijk ook alle aanbiedingen in de regio of mogelijkheden om een High Tea te bestellen voor bezorging aan huis.

High Tea cadeaubon
Verras vrienden of familie Met een High Tea cadeaubon! Bekijk de mogelijkheden