Het is bijna Pasen. Dat betekent tijd voor gezelligheid en lekkernijen. Daarnaast nuttigen we ook vaak op deze feestdagen eten met familie en vrienden. Een paasbrunch of ontbijt is vaak favoriet. Wij zijn fan van een paas High Tea. Want wat is er nou lekkerder dan genieten van kleine warme en koude hapjes, zo kan je lekker proeven en langer genieten aan tafel. Wij delen tips voor 4x High Tea hapjes voor Pasen.
Bij een High Tea worden er vaak een mix van hartige en zoete hapjes geserveerd. Daarom delen wij voor deze Paas High Tea van allebei 2 recepten met jullie. Allereerst beginnen we met de hartige hapjes. Nummer één zijn de gevulde eitjes, deze hartige snack kan niet ontbreken tijdens Pasen.
Ingrediënten (voor 12 stuks)
✓ 6 eieren
✓ 2 el mayonaise
✓ 4 el rode pesto
✓ 1 tomaat
✓ basilicum
✓ paprikapoeder
Wat heb je nodig?
✓ staafmixer
✓ kookpan
✓ kom
Hoe maak je het?
Doe de eieren in een kookpan met voldoende water. Breng het water met de eieren aan de kook op middelhoog vuur. Laat de eieren 9 minuten koken. Giet het water af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Laat de eieren daarna zonder water afkoelen. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel en doe dit in een kom. Doe ook de mayonaise en de pesto in de kom. Mix dit geheel met een staafmixer tot een glad en romig geheel. Leg de halve eieren op een bord. Verdeel de de mix over de eieren. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verdeel de tomatenblokjes over de gevulde eieren. Top dit af met een blaadje basilicum en strooi tot slot nog een klein beetje paprikapoeder over de eieren.
Ingrediënten (voor 12 spiesjes)
✓ 36 poffertjes
✓ 3 plakken parmaham
✓ 12 Cherry tomaatjes
✓ 1 bol mozzarella
✓ 1 potje groene pesto
Wat heb je nodig?
✓ cocktailprikkers
Hoe maak je het?
Maak de poffertjes volgens de verpakking of het recept klaar. Laat de poffertjes afkoelen en leg ze aan de kant. Snijd de plakken parmaham in 4 stukken. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd ook de mozzarella in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Pak een cocktailprikker. Prik een poffertje op de prikker, gevolgd door een tomaatje, stukje mozzarella en parmaham. Prik daarna weer een poffertje op de prikker en herhaal dit totdat de prikker vol zit. Eindig altijd met een poffertje, zo blijven alle ingrediënten goed op hun plek. Smeer met een lepel de pesto over de volledige lengte van de prikker. Zorg dat de spiesjes goed zijn ingesmeerd met de pesto. De hoeveelheid pesto kan je afstemmen naar eigen smaak.
Na hartige hapjes komt de zoete ronde. En wat kan er niet ontbreken tijdens Pasen? Precies: paaseieren! Daarom delen wij 2 heerlijke zoete recepten waar paaseieren in zijn verwerkt. Na de zoete ronde is de Paas High Tea compleet.
Ingrediënten (voor 6 stuks)
✓blik met kant en klare croissantdeeg
✓12 paaseitjes met smaak naar keuze
✓1 ei
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het deeg van de croissants uit. Snijd het deeg volgens de stippellijnen in driehoeken. Snijd in de korte zijde een klein driehoekje uit het deeg van 2 a 3 centimeter. Pak de paaseitjes uit. Leg per croissant 2 eitjes op het deeg aan de kant van het driehoekje. Rol de croissant op. Begin bij de zijde van de paaseitjes en rol dan verder. Leg de croissantjes op een bakplaat met bakpapier. Kluts een ei. Smeer de croissantjes in met het geklutste ei. Bak de croissants in een voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten gaar.
Ingrediënten (voor 16 stukjes)
✓60 gram ongezouten roomboter
✓150 gram fijne kristalsuiker
✓75 gram donkerbruine basterdsuiker
✓125 gram pure chocolade
✓1 el stroop (pannenkoeken stroop)
✓2 eieren
✓1 tl vanille extract
✓100 gram bloem
✓20 gram cacaopoeder
✓1 tl bakpoeder
✓250 gram paaseitjes (kies 1 of meerdere smaken naar keuze)
Wat heb je nodig?
✓mixer
✓kookpan
✓kom
✓bakvorm
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Pak een pan en doe hier de boter, suiker, basterdsuiker, chocolade en stroop in. Verwarm de massa op laag vuur. Blijf roeren tot de boter en de chocolade beide gesmolten zijn. Zet de pan met het mengsel aan de kant en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder ondertussen de papiertjes van de paaseieren. Pak een kom en klop de eieren met het vanille extract tot een luchtig geheel. Voeg het mengsel uit de pan toe en mix het geheel op de laagste stand tot een glad mengsel. Voeg de bloem, cacao en de bakpoeder toe aan het mengsel en maak er met een spatel een glad beslag van. Pak de bakvorm en doe het beslag in de bakvorm. Verdeel de paaseieren over het beslag. Druk de paaseieren een klein beetje onder in het beslag. Bak de brownie in 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
Met deze heerlijke combinatie van paasgerechten kan je een heerlijke brunch, lunch of ontbijt High Tea maken. Geniet tijdens Pasen van een mix tussen koud en warm en serveer deze HighTea met een heerlijke kop thee. Heb je liever een ander drankje dan past ook koffie, jus d’orange of een overheerlijke smoothie perfect bij deze Paas High Tea. Lijkt het je nou leuker om een High Tea op locatie te doen tijdens Pasen? Of heb je liever geen rommel in de keuken? Kijk dan eens naar deze leuke locaties voor een High Tea buiten de deur.