Dit eenvoudige smelt- en mix-muffinrecept is een oude favoriet in ons huis. Het is geweldig voor tijdens een high tea of als snack. Lekker makkelijk te maken! Eigenlijk is de basis gelijk aan eerder toegevoegde recepten zoals de chocolade muffins of de muffins met blauwe bessen die ik eerder gemaakt heb!
Ingrediënten
✓ 2 kopjes zelfrijzende bloem
✓ 1 kopjes basterdsuiker
✓ 60 gram boter
✓ 1 ei
✓ zakje met gedroogde cranberry’s
✓ 1 theelepel vanille-extract
✓ 3 el (verse) volle melk
✓ 150 gram chocolade brokken (of reep)
Verwarm de oven voor op 200˚C (180˚C voor een heteluchtoven). Vet daarna een muffinpan met 12 gaten in met kookspray of boter en bestrijk met pasteitjes. Zeef de bloem in een grote kom en voeg dan de suiker toe. Roer vervolgens alles goed door elkaar zodat het één mooi geheel vormt.
Smelt boter in de magnetron (ongeveer 30 seconden of minder). Combineer het ei en de melk met elkaar – klop met een vork. Voeg de gesmolten boter, melk en eimengsel plus een theelepel vanille-extract toe aan de droge ingrediënten in de grote kom.
Voeg nu de chocolade brokken (of gebrokkelde chocoladereep) en voldoende cranberry’s toe en meng voorzichtig met een lepel totdat deze goed is gemengd. Schep daarna het mengsel gelijkmatig in de muffin vorm, ongeveer één eetlepel per muffin vorm.
Bak de chocolademuffins met cranberry tot slot 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster (of nog beter, eet ze warm, recht uit de oven, Yummie!)