Chocoladetaart met roomlaag van crème fraîche en noten

15 min voorbereiden, 30 min in de oven.

Heb jij zin om een lekkere chocoladetaart te bakken? Dan is deze chocoladetaart met een roomlaag van crème fraîche en noten echt een aanrader. Het is een taart die gemakkelijk (helemaal zelf) te maken is en niet veel tijd kost. Daarnaast heeft de chocoladetaart een frisse twist door de roomlaag.

Wij zijn dol op bakken. Toen ik dit recept voorbij zag komen bij 24kitchen wist ik meteen dat ik deze op mijn lijstje ging zetten. Chocolade, room en noten, als ik eraan denk zou ik het liefste gelijk weer mijn schort voorbinden. Houd jij van chocoladetaart? Dan moet je dit taartje echt een keer uitproberen.

Chocoladetaart

Ingrediënten cake bodem (voor twee lagen)

✓ 220 g boter
✓ 350 g golden syrup
✓ 340 g pure chocolade
✓ 200 g suiker
✓ 6 eieren
✓ 2 theelepels vanille-extract
✓ 250 g bloem

Vulling en garnering

✓ 3 handjes notenmix (zelf vind ik hazelnoten en walnoten erg lekker)
✓ 300 ml room
✓ 300 ml crème fraîche
✓ 150 g poedersuiker
✓ 1 reep chocolade om te smelten

Zo maak je de chocoladetaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pannetje op een laag vuur, voeg de boter, golden syrup en chocolade toe. Roer tot het gesmolten is.
  3. Haal het pannetje van het vuur. Voeg de eieren en suiker toe, roer het mengsel door.
  4. Roer daarna ook de vanille en bloem door het mengsel.
  5. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem.
  6. Giet het mengsel in de bakvorm en bak het 30 minuten in de oven.

Begin nu met de roomlaag:

  1. Klop de slagroom en de poedersuiker lobbig in een kom.
  2. Voeg daarna de crème fraîche toe en schep dit er doorheen.
  3. Maak de noten klein en voeg deze toe.
  4. Laat de taart 10 minuten afkoelen.
  5. Snijd de taart daarna doormidden (over de lengte)
  6. Smeer de roomlaag over het onderste deel en leg het bovenste gedeelte hier bovenop.
  7. Smelt de chocolade al roerende au bain-marie en strijk dit over de bovenkant van je taart.
  8. Garneer eventueel met wat taartkruim of noten.

De taart is heerlijk als je hem meteen aansnijdt: nog lekker vers en warm, de chocoladelaag is nog een beetje zacht en de roomlaag smelt een beetje. Na een paar uur in de koelkast vond ik de chocoladetaart nog wat lekkerder: De chocoladelaag is hard geworden en de roomlaag is ook opgestijfd. Om je vingers bij af te likken.

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Geschreven op: 29 januari 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl