15 min voorbereiden, 30 min in de oven.
Heb jij zin om een lekkere chocoladetaart te bakken? Dan is deze chocoladetaart met een roomlaag van crème fraîche en noten echt een aanrader. Het is een taart die gemakkelijk (helemaal zelf) te maken is en niet veel tijd kost. Daarnaast heeft de chocoladetaart een frisse twist door de roomlaag.
Wij zijn dol op bakken. Toen ik dit recept voorbij zag komen bij 24kitchen wist ik meteen dat ik deze op mijn lijstje ging zetten. Chocolade, room en noten, als ik eraan denk zou ik het liefste gelijk weer mijn schort voorbinden. Houd jij van chocoladetaart? Dan moet je dit taartje echt een keer uitproberen.
✓ 220 g boter
✓ 350 g golden syrup
✓ 340 g pure chocolade
✓ 200 g suiker
✓ 6 eieren
✓ 2 theelepels vanille-extract
✓ 250 g bloem
✓ 3 handjes notenmix (zelf vind ik hazelnoten en walnoten erg lekker)
✓ 300 ml room
✓ 300 ml crème fraîche
✓ 150 g poedersuiker
✓ 1 reep chocolade om te smelten
Begin nu met de roomlaag:
De taart is heerlijk als je hem meteen aansnijdt: nog lekker vers en warm, de chocoladelaag is nog een beetje zacht en de roomlaag smelt een beetje. Na een paar uur in de koelkast vond ik de chocoladetaart nog wat lekkerder: De chocoladelaag is hard geworden en de roomlaag is ook opgestijfd. Om je vingers bij af te likken.