Voor 12 stengels, 15 min. bereiding. (4 personen, ieder 3 stengels)
Deze feestelijke stengels zijn erg leuk om te maken voor een high tea. Ze staan heel leuk op de tafel en je kunt er eindeloos mee variëren. Je kunt zelf bedenken in welke smaken je de stengels maakt. Wil je zoet, hartig of beide? Om je wat inspiratie te geven, geef ik je een receptje voor drie verschillende soorten: stengel met chocolade, stengel met kaas en stengel met ham. Je kunt ze alle drie op tafel zetten, of je kunt de lekkerste uitkiezen. Enjoy!
✓ 12 soepstengels
✓ 100 gram pure chocolade
✓ 100 gram witte chocolade
✓ 50 gram pure hagelslag
✓ 50 gram witte hagelslag
✓ 100 gram geraspte (jongbelegen) kaas
✓ 4 plakken gerookte ham
(Voor stengels zoals op de foto kun je groene kleurstof toevoegen aan de witte chocolade)
Verwarm de oven tot 180 graden. Pak een bakplaat met bakpapier en leg hier 4 soepstengels op. Bestrooi de stengels met geraspte kaas. Zet de bakplaat 5 minuten in de oven. Als de kaas gesmolten is, haal je ze uit de oven en bestrooi je ze nogmaals met kaas. Laat de stengels nu afkoelen tot alle kaas weer hard is.
Deze stengels zijn heel erg makkelijk te maken, want je hoeft alleen 4 soepstengels te pakken en hier een plakje ham omheen te wikkelen.
Om de stengels leuk te presenteren kun je mooie glazen of leuke kopjes uitkiezen. Je kunt alle stengels bij elkaar in een glas doen, per smaak sorteren of per persoon een glas samenstellen met alle smaken erin. Een makkelijk en leuk receptje, tijd om te smikkelen!