Fudge brownies

Benodigdheden

✓ 250 gram gesmolten boter
✓ 250 gram pure chocolade plus 40 gram extra voor bovenop
✓ 40 gram cacaopoeder (3 flinke eetlepels)
✓ 4 medium eieren
✓ 2 zakjes vanillesuiker
✓ 300 gram donkerbruine basterdsuiker
✓ 145 gram bloem
✓ Snuf zout
✓ Bakvorm van 20 x 20 cm

Bereiding fudge brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek het bakblik met bakpapier. Zo weet je zeker dat de brownie straks goed uit de vorm komt.

Smelt de pure chocolade met de boter op een zacht vuur in een pan. Roer het goed door en zet het vuur uit zodra de chocolade bijna gesmolten is.

Klop in een andere pan de eieren luchtig. Mix de vanillesuiker en de donderbruine basterdsuiker mee.
Voeg vervolgens de bloem, het cacaopoeder en het zout erbij en klop het geheel voorzichtig door elkaar; gevolgd door de gesmolten chocolade met boter in delen.

Vul de bakvorm met het beslag en bak de fudge brownie in 22-23 minuten gaar. Bak de brownie liever niet langer, zo ontstaat de zacht smeuïge binnenkant van de fudge brownie.

Laat de brownie goed afkoelen in de koelkast, minimaal 3 uur.

Versier de bovenkant van de fudge brownie met wat strepen gesmolten pure chocolade. Smelt 40 gram pure chocolade au bain-marie in een pan of in de magnetron en trek met een theelepel strepen over de bovenkant.

Snij de brownie in grote of kleine stukken, net wat jouw eigen smaak is.

Geschreven op: 27 januari 2019
Carola
Secretaresse & foodblogger
Overdag werk ik als secretaresse in het Erasmus MC in Rotterdam. Eenmaal thuisgekomen geniet ik van het gezinsleven om vervolgens zoet aan de slag te gaan. Bakken, fotograferen, schrijven op mijn blog Carola Bakt Zoethoudertjes, netwerken. Het is een drukke boel, maar reuze gezellig en inspirerend. En ik doe het vrijwel elke avond, zeven dagen in de week!