Glutenvrije appeltaart met slagroom

30 min bereiden, 1 uur oventijd

Zelfgemaakte, verse appeltaart met slagroom, wie houdt daar nou niet van? Om het mogelijk te maken dat iedereen hiervan kan genieten, hebben wij een recept voor de glutenvrije appeltaart. Net zo lekker, maar dan glutenvrij.

Veel taarten uit de supermarkt smaken prima, maar gek genoeg vind ik de appeltaart nooit zo’n succes. Uit de supermarkt is hij altijd erg plakkerig en mierzoet. Als je zelf een appeltaart maakt is deze juist knapperig, luchtig en vol van smaak. Dat is zo veel lekkerder! Probeer daarom deze glutenvrije appeltaart uit.

glutenvrije appeltaart

Ingrediënten

✓ 1 kilo appels
✓ 175 gr roomboter
✓ 1 ei
✓ 200 gr (witte) basterdsuiker
✓ 1 zakje vanillesuiker of vanille extract
✓ 400 gr meel (wit)
✓ 1 el bakpoeder
✓  1 snuf zout
✓ 1 el kaneelpoeder
✓   50 gr suiker
✓ 1 pakje slagroom

Zo maak je de glutenvrije appeltaart

  1. Meng de roomboter, basterdsuiker, vanillesuiker, meel, bakpoeder, zout en een half (geklopt) ei door elkaar in een kom.
  2. Kneed dit tot een bal, tot dit een geheel is en niet meer plakt.
  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg dit een half uurtje in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  5. Schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes.
  6. Roer hier kaneel en suiker doorheen (en eventueel noten als je dit lekker vindt).
  7. Pak een bakvorm van 24 cm en smeer die in met boter.
  8. Bekleed de bakvorm met het deeg.
  9. Schep het appelmengsel in de bakvorm, druk zachtjes aan.
  10. Snijd het deeg in reepjes en leg een ruitvorm op de taart.
  11. Bestrijk het deeg met (het overige) halve ei.
  12. Schuif de taart in de oven, bak een uur totdat de appeltaart goudbruin wordt (en lekker gaat ruiken).
  13. Klop ondertussen de slagroom met een beetje suiker.

Als de taart klaar is kun je hem het beste een kwartiertje af laten koelen. Snijd de glutenvrije appeltaart in stukjes als hij nog warm is. Schep hier flink wat slagroom naast en geniet ervan nu de taart nog warm is, want dan is de smaak het allerbeste!

Wil je meer glutenvrije taarten proberen?  Doe dan eens een Glutenvrije High Tea.

glutenvrije appeltaart

Geschreven op: 9 maart 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl