30 min bereiden, 1 uur oventijd
Zelfgemaakte, verse appeltaart met slagroom, wie houdt daar nou niet van? Om het mogelijk te maken dat iedereen hiervan kan genieten, hebben wij een recept voor de glutenvrije appeltaart. Net zo lekker, maar dan glutenvrij.
Veel taarten uit de supermarkt smaken prima, maar gek genoeg vind ik de appeltaart nooit zo’n succes. Uit de supermarkt is hij altijd erg plakkerig en mierzoet. Als je zelf een appeltaart maakt is deze juist knapperig, luchtig en vol van smaak. Dat is zo veel lekkerder! Probeer daarom deze glutenvrije appeltaart uit.
✓ 1 kilo appels
✓ 175 gr roomboter
✓ 1 ei
✓ 200 gr (witte) basterdsuiker
✓ 1 zakje vanillesuiker of vanille extract
✓ 400 gr meel (wit)
✓ 1 el bakpoeder
✓ 1 snuf zout
✓ 1 el kaneelpoeder
✓ 50 gr suiker
✓ 1 pakje slagroom
Als de taart klaar is kun je hem het beste een kwartiertje af laten koelen. Snijd de glutenvrije appeltaart in stukjes als hij nog warm is. Schep hier flink wat slagroom naast en geniet ervan nu de taart nog warm is, want dan is de smaak het allerbeste!
Wil je meer glutenvrije taarten proberen? Doe dan eens een Glutenvrije High Tea.