Glutenvrije spinazie-eimuffins met avocadomousse en zalm

Ingrediënten | ca. 10 kleine muffins

✓ 1 avocado
✓ 3 eieren
✓ 50 gram zalmsnippers
✓ 4 handjes verse spinazie
✓ 2 el roomkaas
✓ Paar takjes verse bieslook
✓ Peper, zout en tijm

Overige benodigdheden

✓ Staafmixer
✓ Kleine muffinvorm (je kunt ook een grote gebruiken, dan is de baktijd iets langer)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe de eieren, de spinazie, peper, zout en tijm in een beslagkom. Maak er met een staafmixer een egaal beslag van.
3. Vet de muffinvorm in met boter of olie. Doe het beslag erin en bak de muffins gaar in ca. 10 minuten.
4. Ondertussen maak je de avocadomousse van de avocado’s en roomkaas: gebruik de staafmixer om er een egaal geheel van te maken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
5. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen. Doe de mousse in een ziplock zak, druk in een hoek en knip met een schaar het puntje eraf, zo ontstaat een spuitzak. Voorzie tot slot de muffins van de mousse en garneer met zalmsnippers en wat bieslook. Eet smakelijk!

Geschreven op: 10 februari 2019
Marit
Eigenaresse Maak het Glutenvrij
Mijn website Maak het Glutenvrij is er voor iedereen die glutenvrij moet of wil leven. Voor de mensen die door de bomen het bos niet meer zien vlak na een diagnose of zij die juist al jarenlang glutenvrij eten, maar het spoor der inspiratie bijster zijn.