Ingrediënten | ca. 10 kleine muffins
✓ 1 avocado
✓ 3 eieren
✓ 50 gram zalmsnippers
✓ 4 handjes verse spinazie
✓ 2 el roomkaas
✓ Paar takjes verse bieslook
✓ Peper, zout en tijm
Overige benodigdheden
✓ Staafmixer
✓ Kleine muffinvorm (je kunt ook een grote gebruiken, dan is de baktijd iets langer)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe de eieren, de spinazie, peper, zout en tijm in een beslagkom. Maak er met een staafmixer een egaal beslag van.
3. Vet de muffinvorm in met boter of olie. Doe het beslag erin en bak de muffins gaar in ca. 10 minuten.
4. Ondertussen maak je de avocadomousse van de avocado’s en roomkaas: gebruik de staafmixer om er een egaal geheel van te maken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
5. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen. Doe de mousse in een ziplock zak, druk in een hoek en knip met een schaar het puntje eraf, zo ontstaat een spuitzak. Voorzie tot slot de muffins van de mousse en garneer met zalmsnippers en wat bieslook. Eet smakelijk!