Hangop met gekarameliseerde pecannoten

Zoek jij een lekker recept voor de dessert gang van jouw High Tea? Dan is dit een hele makkelijke én lekkere. Niet te moeilijk, niet te zoet en niet te zwaar. Een perfecte afsluiter van een smakelijk etentje. Hetgeen wat de meeste tijd kost is het uitlekken van de yoghurt. Zorg dus dat je in de ochtend alvast de yoghurt laat uitlekken zodat het alleen nog maar de gekarameliseerde pecannoten hoeft te maken in de avond (of middag).

Hangop gekarameliseerde pecannoten

Veel mensen kennen hangop ook wel als uitgelekte yoghurt. Het is een vrij makkelijk recept, omdat je eigenlijk alleen de yoghurt voor een paar uur hoeft uit te laten lekken. Ik gebruikte hier (voor 4 personen) 1 liter Griekse yoghurt voor met 2% vet. Na al die zoete hapjes is dit een lekkere luchtige en frisse afsluiter. Het is toch leuk om een soort toetje te serveren tijdens de laatste ronde van de High Tea. Aangezien ijs vrij standaard is, vond ik het leuk om een keer hangop te maken. Dit is zeker een blijvertje voor mijn desserts.

Ingrediënten

✓1 liter Griekse yoghurt (2% vet)
✓1 zakje vanillesuiker

✓100 gr pecannoten
✓10 gr boter
✓1,5 el honing
✓1,5 el bruine basterdsuiker
✓1 tl kaneel
✓vers fruit ter garnering

Zo maak je de hangop met gekarameliseerde pecannoten

  1. Pak een vergiet, een grote kom (waar genoeg ruimte is om het vocht uit de yoghurt te laten lopen) en een schone theedoek.
  2. Plaats het vergiet in de grote kom en maak de theedoek een beetje nat en leg die in het vergiet.
  3. Schenk 1 liter yoghurt in de theedoek en dek het af met vershoudfolie.
  4. Zet de yoghurt voor ongeveer 8 uur in de koelkast.
  5. Bekijk tussendoor of alles goed gaat en giet als het nodig is wat vocht weg.
  6. Hak de pecannoten klein en leg ze alvast klaar.
  7. Pak een grote koekenpan en smelt hier de boter in.
  8. Voeg de basterdsuiker en honing toe.
  9. Blijf roeren en wacht tot het een mooie donkerbruine kleur krijgt.
  10. Voeg dan de kaneel toe en roer door.
  11. Meng de pecannoten hier doorheen en roer (met een houten lepel) tot alle pecannoten bedekt zijn met een beetje karamel.
  12. Schep de gekarameliseerde pecannoten uit de pan op een houten plankje en laat het tenminste 10 minuten afkoelen. Let op: de karamel is erg heet.
  13. Haal de hangop uit de koelkast en schep dit over in een kom.
  14. Roer de vanille suiker erdoor en klop nog een klein beetje op.

Serveer de hangop zoals jij dit mooi vindt. Ik heb hier wijnglazen voor gebruikt. Onderin heb ik de gekarameliseerde pecannoten gelegd, daarover de hangop en bovenop nog een kleine crumble van pecannoten en vers fruit. Je kunt het natuurlijk ook op een mooi bord serveren. Gebruik je creativiteit!

Meer inspiratie nodig voor je High Tea? Lees dan onze High Tea recepten.

Gekarameliseerde pecannoten

Geschreven op: 22 juni 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl