Klassieke mimosa’s voor bij een high tea

Wil je thuis een high tea verzorgen? Dan heb ik het perfecte recept voor heerlijk mimosas. Wat is een mimosa? Een mimosa is een cocktail die je drinkt als het lekker weer is. Het is een frisse cocktail met maar 2 ingrediënten, dus je bent zo klaar.

Mimosa

Wat is mimosa en waar komt het vandaan?

Mimosa is vernoemd naar een geelbloemige plant die uit Australië komt. In Spanje worden mimosas ook veel gedronken; daar wordt de combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap al heel lang gedronken. Hier gebruiken wij daar cava voor.

Wat heb je nodig?

  • Sinaasappels of sinaasappelsap uit een pak
  • Cava

Bereiding

Pers eerst je sinaasappels (als je sinaasappelsap uit een pak hebt is dit natuurlijk niet nodig). Vul vervolgens het champagne glas 2/3 vol met sinaasappelsap. Voeg vervolgens de cava toe (dit kan ook champagne of prosecco zijn) zodat het glas goed gevuld is. Roer het daarna even rustig door, zodat de sinaasappelsap goed gemengd is met de cava. En binnen 10 minuten heb je een heerlijke frisse cocktail op tafel.  Wil je nou een alcoholvrije mimosa dan kan je de cava weglaten en het glas opvullen met ginger ale.

High Tea hapjes

Geen zin om zelf te bereiden? Dan kun je ook een heerlijke high tea bestellen om lekker thuis van te genieten. Dan hoef je alleen nog maar wat vrienden of familie uit te nodigen en natuurlijk de mimosa’s te maken en dan kan het feest beginnen!

Geschreven op: 16 februari 2024
Sidney
Redactie HighTea.nl
Als stagiaire schrijft Sidney onder andere blogs voor HighTea.nl