Kleine ronde aardbeienslof

6 personen, springvorm 15 cm

Bij de zomer horen natuurlijk verse, zoete aardbeien en wat is nou lekkerder om daar heerlijk gebak van te maken. Maak deze zomerse aardbeienslof met knapperige sloffenbodem, spijsvulling en banketbakkersroom. Een echte traktatie op een zomerse dag waar je iedereen blij mee kunt maken.

Ingrediënten

Bodem:

✓ 50 gr. margarine
✓ 70 gr. zelfrijzend bakmeel
✓30 gr. lichtbruine basterdsuiker
✓ 1/2 eidooier
✓1 tl vanille aroma
✓ snufje zout

Spijsvulling:

✓ 30 gr. hazelnoten
✓ 20 gr, suiker
✓ 1/2 ei

Banketbakkersroom:

✓ 125 ml. melk
✓ 1/2 vanillestokje
✓ 25 gr. suiker
✓ 10 gr, maizena
✓ 1/2 eidooier

Topping:

✓ Verse aardbeien (of ander rood fruit)

Zo maak je de taart:

  1. Meng alle ingrediënten voor de bodem en kneed tot een deegbal. Verpak de deegbal in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Voeg suiker en losgeklopt ei toe en meng tot een egale massa. Verpak het spijs in vershoudfolie en laat in de koelkast rusten tot gebruik.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  4. Druk de deegbal uit tot een ronde plak met de grote van de bakvorm en plaats het deeg in de bakvorm. Druk met je vingers het deeg omhoog, zodat er een rand van 1 à 2 cm hoog ontstaat.
  5. Verdeel de spijsvulling gelijkmatig over de bodem. Laat de rand hierbij vrij.
  6. Bak de bodem 25-28 min in de voorverwarmde oven en laat hem daarna volledig afkoelen.

Banketbakkersroom:

  1. Doe +/-. 100 ml melk in een steelpannetje. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg de merg en het stokje toe aan de melk en breng aan de kook.
  2. Meng intussen de overige melk met de suiker, eidooier en de maizena tot een glad mengsel.
  3. Verwijder het vanillestokje uit de melk. Voeg een beetje van de gekookte melk toe aan het maizena mengsel en roer dit goed door. Giet vervolgens dit mengsel bij de melk in het pannetje en breng dit (goed roerend) aan de kook.
  4. Wanneer het mengsel dikker wordt 1 à 2 min laten doorkoken en blijven roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.
  5. Plaats de dikke room in een lage schaal/bord. Dek het af met vershoudfolie door het folie direct op de room te plaatsen. Laat de room afkoelen en plaats het in de koelkast. Laat de banketbakkersroom het liefst een paar uur of nacht opstijven in de koelkast.

De taart:

  1. Klop de banketbakkersroom voor gebruik door met een mixer tot een romige room.
  2. Vul de volledig afgekoelde bodem met de geklopte banketbakkersroom.
  3. Beleg net voor het opdienen de taart met veel aardbeien. Maak het eventueel af met een toefje vers geklopte slagroom en genieten maar.

Na deze aardbeienslof nog geen genoeg gekregen van het bakken? Bekijk onze andere leuke recepten.

Geschreven op: 2 juli 2020
Joriene
Stagiaire
Als stagiaire werkt Joriene onder andere aan het schrijven van blogs en artikelen voor HighTea.nl