Maak je eigen ijsthee

Ben jij dol op ijsthee? Dan moet je echt een keer je eigen ijsthee maken. Ice tea uit de supermarkt kan ook lekker zijn, maar hier zit meestal veel zooi (en suiker) in. Het is lekkerder én leuker om je eigen ijsthee te maken. Voeg zelf ingrediënten toe en maak het precies zoals je het wil.

ijsthee maken

IJsthee maken is helemaal niet lastig. Je kunt gewoon de thee gebruiken die je normaal gesproken ook drinkt. Het is lekker om hier nog meer aan toe te voegen zoals honing, gember, verse munt en citroen. Het leuke aan zelf ijsthee maken is dat je het helemaal naar je zin kan maken. Gebruik je creativiteit en probeer verschillende dingen uit. Tot je uiteindelijk zelf je eigen receptje hebt gevonden!

Ingrediënten

✓1 liter water
✓5 losse gram thee (naar keuze)
✓of 2 theezakjes
✓2 tl honing
✓1 schijfje citroen
✓4 schijfjes gember
✓2 takjes munt

 

Zo maak je de ijsthee

  1. Pak een grote kan en vul deze met 1 liter water.
  2. Voeg de thee hieraan toe (in een los zakje of thee-ei).
  3. Snijd de gember en citroen in plakjes.
  4. Voeg de honing, gember, citroen en takjes munt toe.
  5. Zet de kan thee voor een paar uur in de koelkast (een nachtje is ook goed).

Na een paar uurtjes wachten is de ice tea klaar. Er zijn ook snellere methodes, maar deze is het lekkerste. Je geeft de thee genoeg tijd om rustig te trekken, waardoor er veel subtiele smaken ontstaan. Serveer de ijsthee in een groot glas (of een jar) met veel ijsklontjes. Deze ice tea is ook erg lekker voor bij een High Tea. Zet die heerlijke hapjes er gewoon lekker bij!

ijsthee maken

Geschreven op: 27 juli 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager schrijft Marel blogs, recepten en redactionele teksten voor HighTea.nl