Zonder oliebollen is het geen Oud en Nieuw voor mij. Dit jaar maak ik ze zelf. Ik heb geen zin om in die lange rij bij de oliebollenkraam te gaan staan én ik vind ze warm het allerlekkerste. Ik wil ze kakelvers en stomend van de warmte. Wil jij dat ook? Probeer dan dit recept uit.
✓ 500 ml melk op kamertemperatuur
✓ 500 gr bloem
✓ 4 el basterdsuiker
✓ 7 gr gedroogde gist
✓ 1 ei
✓ 100 gr krentjes
✓ snuf zout
✓ zonnebloemolie om in te bakken
Na een uur kun je even checken of het goed wil rijzen. Het beslag moet ongeveer twee keer zoveel worden. Verwarm dan de olie op 180 graden in een grote gietijzeren pan.
Herhaal bovenstaande stappen totdat het deeg op is. Uiteindelijk heb je ongeveer 20 oliebollen. Proef nog even als ze nog warm zijn, want dan zijn ze het lekkerste. Deel ze uit, breng ze langs bij je vrienden en geef ze aan de buren. Iedereen kan een goede oliebol op Oudjaarsdag wel waarderen toch?