Lekkere pompoen cheesecake

Deze lekkere pompoen cheesecake is da bom! Het is een superleuk recept om samen te maken. Ik weet zeker dat je deze cheesecake heerlijk vindt. Een lekkernij voor bijvoorbeeld tijdens een high tea of als tussendoortje. Dit opfrissertje zal een genot zijn om op te eten.

Dit recept is niet zuivel vrij, omdat het een echte cheesecake is.. Daarom ECHTE kaas. Maar het is een veel gezondere versie dan een traditionele cheesecake die je kunt maken of kopen in het plaatselijke restaurant. Dit recept bestaat uit de basis ingrediënten en de vulling. De topping kun je geheel zelf invullen, wel zo leuk! Kies gewoon een aantal lekkere fruit soorten voor de topping.

Basis ingrediënten

✓ 2 kopjes geblancheerd amandelmeel
✓ 1/4 kop gedroogde kokosnoot
✓ 125 gram boter verzacht
✓ 2 eetlepels kokos suiker
✓ 1/2 theelepel kaneel
✓ snufje zout

Voor de vulling

✓ 1/2 kopjes pompoenpuree (ongeveer 500 gram ongekookte pompoen)
✓ 500 gram roomkaas
✓ 4 eieren
✓ 1/2 citroensap
✓ 1/4 – 1/2 kopje esdoorn of rijstmout siroop (afhankelijk van wat je het lekkerste vindt)
✓ 1 theelepel kaneel
✓ 1 theelepel vanille-extract

Hoe maak je het?

Om pompoenpuree te maken kook je de geschilde en gehakte pompoen tot deze zacht is, en dan tot een gladde massa door roeren en goed laten afkoelen. Bekleed een 20 cm grote springvorm en verwarm de oven voor op 170° graden.

Laten we beginnen met de basis! Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix het totdat er een gladde massa ontstaat. Giet de inhoud over in de springvorm en druk het met een spatel gelijkmatig aan, waarbij de hele basis wordt bedekt. Plaats het vervolgens in de koelkast.

Nu gaan we de vulling voorbereiden! Spoel eerst de blender of keukenmachine af. Doe alle ingrediënten in de blender (behalve de eieren) en zet de blender of keukenmachine op de laagst mogelijke stand tot alle ingrediënten door elkaar gemend zijn.

Voeg daarna één ei per keer toe en laat de keukenmachine of blender op de laagste stand door mixen. Neem de basis uit de koelkast en giet de vulling voorzichtig over de bodem. Plaats de springvorm in de oven gedurende 60 minuten of tot de bovenkant goudbruin is geworden.

Haal vervolgens de springvorm uit de oven en laat de cheesecake tenminste 15 minuten afkoelen. Plaats het tot slot in de koelkast gedurende 2 uur. Daarna kun je de springvorm openen en genieten van een heerlijke pompoen cheesecake!

Geschreven op: 15 januari 2019
Kim
Foodblogger
Kim staat graag in de keuken en schrijft regelmatig op haar blog Lekkeremaaltijd over haar culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ze heeft bezocht. Daarnaast is Kim ook gek op motorrijden.